STAVILA JE ČETKU ISPOD DASKE ZA WC ŠOLJU: Razlog je nevjerovatan, kako ovo ranije nismo znali

04.08.2019 - 14:45 | Arhitektura i dizajn >> Sve za dom
Autor: Novi.ba
 

Koliko god da čistite kupatilo, neki dijelovi ostaće nedovoljno čisti.

Zato vam donosimo ovaj video kako biste se što lakše i što brže riješili prljavština u ovoj prostoriji. 

1. Četkica za zube

cetkica

Četkica za zube može da bude pravo leglo bakterija, pritom se nerijetko nalazi blizu ws šolje. Kako biste je održavali čistom, sve što treba da uradite je da je poslije svake upotrebe dobro isperete, kako vam ne bi ostao kaladont koji će se vremenom osušiti i stvrdnuti.

A ako baš želite da budete sigurni u čistoću četkice, potopite je u sirće na pola sata i to će biti dovoljno da nestanu sve bakterije. Podsjetimo, četkicu ipak treba mijenjati svaka 3 do 4 mjeseca ili poslije svake ozbiljnije bolesti. Ne zaboravite da operete i držač za četkice, kako biste uklonili buđ.

2. Mrežasta spužvica za kušanje -  Lufa

Najjednostavniji način čišćenja lufe je poput čišćenja četkice za zube - pomoću sirćeta. Potopite lufu u rastvor vode i sirćeta (razmjera 1:1) na sat vremena i okačite da se osuši. Ovaj trik možete da koristite i za čišćenje sunđera.

sirce

3. Brijači

Neophodno je da brijač uvijek bude suh i čist iz nekoliko razloga: može da zarđa i može da postane plodno tle za razvijanje bakterija. Sve što treba da uradite da biste ga očistili je da poprskate tufer alkoholom i obrišete brijač.

brijanje-nogunaslov

4. Četka za wc šolju

Ovo je definitivno jedan od najprljavijih dijelova svakog kupatila. Zato je neophodno da ga redovno čistite, a to možete da uradite tako što ćete nakon čišćenja wc šolje četku isprskati sredstvom za dezinfekciju (na primjer alkoholom). Zatim je ostavite da se prosuši ispod daske na 15-ak minuta. Nakon toga isperite četku vrelom vodom, pa je ponovo ostavite da se prosuši ispod daske.

wc-skoljka

Ne zaboravite da će vam sav trud biti uzaludan ako četku odmah vratite u držač. Potrebno je da i njega očistite al*oholom, ostavite 10 minuta, pa operete vrelom vodom. Na kraju ga obrišite papirom.

5. Otpušivač

Poslije svake upotrebe ga poprskajte sredstvom za dezinfekciju (kao što je al*ohol, na primjer), ostavite 10 minuta, pa isperite toplom vodom i ostavite da se osuši.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!