Ne biste vjerovali koji su najprljaviji predmeti u hotelskoj sobi, A TEK ŠTA JE NA NJIMA NAĐENO!

10.08.2019 - 09:22 | Zanimljivosti >> Kiosk
 

Mnogi turisti odsjedaju u hotelima na putovanjima. Hotelske sobe su veoma popularne među turistima, ali je važno da ako odsjedate u nekoj pazite da ne dodirujete jedan predmet u njoj.

hotel11
Mnogi turisti odsjedaju u hotelima na putovanjima, a stručnjaci savjetuju da kada boravite u sobi nikako ne dodirujete daljinski jer je to najprljaviji predmet u sobi. 

Iako na prvi pogled može da vam se učini da su sobe veoma čiste i da sobarice rade svoj posao kako treba, neke površine ostanu neočišćene i na njih se skupljaju bakterije duže vrijeme. Zato vam savjetujemo da nikako ne koristite daljinski upravljač dok ste u sobi. 

tv5
Istraživanje u vezi sa čistoćom u hotelskim sobama sprovedeno je na Univerzitetu Hjuston i pokazalo je da daljinski koriste skoro svi gosti koji prođu kroz sobu. 
Bez obzira koliko su vaše higijenske navike dobre i striktne, nikada ne znate kakve su navike vaših prethodinika i ko zna kakve su bakterije ostavili za sobom.

Predlažemo vam da obavezno iskoristite sredstvo za dezinfekciju i očistite daljinski. Može da posluži i vlažan peškir ukoliko nemate dezinfekciono sredstvo pri ruci. 

tv6
Jedan od trikova jeste da stavite daljinski u najlonsku foliju ili kesu i izbjegnete da ga dodirujete. Poslije daljinskog upravljača, najprljaviji su prekidači na lampama, a na testiranju su analizirani brisevi 18 najčešće upotrebljivanih predmeta i najviše dodirivanih površina.

dvostrana-lampa

Ono što je najviše zabrinulo naučnike jeste da se u 81 odsto uzetih briseva našlo i dosta bakterija iz fekalija. 

pametni-prekidac

Skrećemo vam pažnju i na posude za led u minibaru i savjetujemo da koristite plastične kese za led. Ne postoji nijedan propis koji nalaže osoblju hotela da dezinfikuje posude za led.


Novi.ba/Express

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!