DA LI STE ZNALI: Nekoliko zanimljivih činjenica o srodnoj duši

10.08.2019 - 13:43 | Praktična žena >> Ljubav
 

Svi odnosi zahtijevaju energiju i vrijeme, predanost i odlučnost. Ponekad idealan odnos zahtijeva žrtvu na drugim  poljima. Možda ćete provesti manje vremena u ispunjavanju svojih svakodnevnih aktivnosti da biste se što više posvetili partneru, planirali zajedničke aktivnosti i učili se na kompromis.

Ljubav zahtijeva konstantnu njegu i ulaganje. Ne smijete zapostaviti svoju srodnu dušu!

sastanak-ljubav-e1557907591345

Srodne duše se ne svađaju

Ništa ne može biti dalje od te konstatacije. Odnos  bez sukoba je odnos dva hladna i nezainteresovana bića. Jednostavno različite ste osobe, različite stresne okolnosti djeluju na vas, kako i ne bi ponekad došlo do sukoba? Kada dođe do sukoba ne znači da je vaša ljubav osuđena na propast, to znači da ste normalna osoba. Sukob može biti zdrav, jer kada uvidite međusobne razlike, uložićete više truda u razumijevanje jedno drugog.

28142-svadja-ls

Srodne duše su uvijek romantične

Moramo biti svjesni da život nije romantična komedija i trebalo bi da od veze imamo realna očekivanja. Sam početak svake veze bude romantičan, pun hemije i strasti, ali i kada se ona vremenom smanji to ne znači da je ljubav nestala. Romantika nisu samo cvijeće i svijeće, već svaki zajednički proveden minut. Ako imate različito viđenje romantike nađite se na pola puta i uživajte u svojoj nježnosti.

muskarac-ljubi-ruku-devojci-romantika

Srodne duše moraju isto razmišljati

Iako se osjećamo  kao jedna cjelina, mozak nam nije isti i ne treba da bude tako! Iako mislimo da ćemo imati iste poglede na svijet, želje i htijenja, mi smo ipak dva tijela sa dvije duše, a prije svega dva mozga. Trebalo bi da vas raduje što niste isti u svakom pogledu. To će pokrenuti nove teme za razgovor, istraživanje i mogućnost da doživite nova iskustva.

Srodne duše uvijek govore šta misle

Srodne duše očekuju besprijekorno međusobno razumijevanje i krajnje otvorenu komunikaciju. Iako je u odnosu primarno biti iskren, partner ne mora da zna svaku vašu misao. Svakako znate da je bolje pričati otvoreno o onim stvarima koje bi konkretno mogle predstavljati problem, a ne da svoju vezu opterećujemo bespotrebnim sitnicama, koje na površinu isplivaju kada smo pod stresom.

slikaljubav

Vaši problemi  riješiće se sami od sebe

Istraživanja su pokazala da preko 80% problema u vezama nikad nije riješeno. To nije strašno sve dok to nisu problemi koji utiču na vezu. Bolje je da pokušate da riješite nesuglasice nego da bezuspješno mijenjate jedno drugo.

Srodna duša će vas voljeti bez obzira na sve

To nije samo pogrešan već i tužan način razmišljanja. To su izgovori da ne ulažete trud, da se prilagodite partneru i da korigujete svoje ponašanje, a da od druge strane očekujete maksimum. Srodne duše funkcionišu uzajamnom razmjenom energija. Ne možemo očekivati ​​da nas naša srodna duša voli bez obzira na sve. To je jednostavno sebično! Srodne duše se pronađu, ali je neophodno uložiti trud, kako bi ljubav zaista opstala.

Novi.ba/lepotaizdravlje/Foto: Profimedia

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!