STAVITE OVAJ RASTVOR NA BILJKE DA ONE CVJETAJU BUJNO I BOGATO: Priprema se vrlo lako, trebaju vam samo 3 SASTOJKA!

22.08.2019 - 09:08 | Arhitektura i dizajn >> Sve za dom
Autor: Novi.ba
 

Bilo koje saksijsko cvijeće povremeno treba prihranjivati, naročito u vegetativnom periodu i periodu cvjetanja. Izazvati povećani rast i cvjetanje i najbeznadežnije biljke, pomoći će vam obični kvasac, piše Uspešna žena.

Fitohormoni, vitamini grupe B i auksini (biljni hormoni), koje se nalaze u kvascu, aktivno stimulišu diobu ćelija i rast biljaka. Prihranu takve vrste koriste profesionalni uzgajivači biljaka.

cvijece

Zahvaljujući ovakvoj prihrani, naglo se povećava aktivnost mikoorganizama u zemljištu, povećava se sadržaj ugljen-dioksida, mikro- i makroelemenata, što ima posebno blagotvoran uticaj na korijenov sistem i spoljašnjii izgled same biljke.

Dakle, ako želite da vaše biljke budu zdrave i cvjetaju dugo i bogato, možete pripremiti rastvor za njihovu prihranu.

biljke

Prihrana za sobne biljke

Biće potrebno:

– 10 gr svježeg kvasca

– 1 kafena kašičica šećera

– 1 litra tople vode

cvijece-rastvor

Priprema:

Rastvorite kvasac u vodi, dodajte šećer i promiješajte. Ostavite da odstoji, minimum 2 sata. Ovakvim rastvorom zalivajte cvijeće dvaput mjesečno u jesenje-zimskom periodu, i jednom u deset dana u proljećno-ljetnjem.

cvijeceee

Primjetićete kako lišće postaje zelenije, a cvjetanje bujnije i bogatije.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!