UŽASAN POŽAR GUTA SVE PRED SOBOM, VANREDNO STANJE U REGIONU: Vatru gase tri aviona, OVO NE SLUTI NA DOBRO!

23.08.2019 - 17:02 | Vijesti >> Region
Autor: Novi.ba/agencije

Dva kanadera i jedan airtractor iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućeni su u akciju gašenja požara na lokaciji Gornje Igrane-Šošići, kod Podgore, u Splitsko-dalmatinskoj županiji, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

vatrogasac

(foto: Ilustracija)

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone 17. juna, zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 30 požara (20 u Šibensko-kninskoj, četiri u Zadarskoj, dva u Splitsko-dalmatinskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji), dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 102 pripadnika.

pozar

(Ilustracija)

Uz gašenje požara, provedeno je i 37 protupožarnih izviđanja avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne protupožarne snage ostvarile oko 250 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 6700 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca i osam tona vode i opreme do požarišta.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizičnih za izbijanje požara, tim besposadnog zrakoplovnog sustava Orbiter 3B bio je angažiran 29 puta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia