UJAK IM JE U NASLJEDSTVO OSTAVIO GARAŽU: A kad pogledali unutra, ostali su ZATEČENI PRIZOROM! (VIDEO)

23.08.2019 - 19:35 | Zanimljivosti >> Kiosk
Autor: Novi.ba

Nakon što su članovi porodice doktora Harolda Carra otkrili da im je ostavio u nasljedstvo garažu, u njoj su očekivali samo veliki nered, puno smeća, prašine, ali su potpuno zatečeni ostali prizorom koji su ugledali kad su je otvorili.

U garaži među hrpom medicinskih mašina, na hiljade računa, 1.500 konzervi od piva, pa i špijunskog odijela za ronioce iz ra,ta, nalazio se i Bugatti 57S iz 1937. godine – a takvih automobila je napravljeno samo 17!

Znali su svi kakvu je pokojni doktor imao strast prema automobilima, ali nije niko znao da jedan ovakav primjerak posjeduje u svojoj kolekciji.

Kolekcionari su ludi za automobilima.

garage12

(foto: Printscreen)

- Bugatti 57S mnogo vrijedi jer ga već 50 godina nije niko koristio. To je bio jedan od onih izvornih super-automobila, pojasnio je njegov nećak.

Mogao je 130 kilometara po satu voziti kad je napravljen, u vrijeme kad su drugi automobili vozili samo 50 km/h.

Carr je nabavio auto prije 50 godina za 15.500 funti, a njegova porodica je automobil na kraju prodala za više od 3 miliona funti na aukciji!

Naravno, oduševljeni smo, porodica je presretna što će ovaj novac podijeliti, izjavio je njegov nećak za medije.

Pogledajte video: 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia