POTRESNA ISPOVIJEST OCA DJEČAKA KOJEG JE ODNIJELA VODA: "Rodio bih se ponovo kad bih našao sina..."

25.08.2019 - 09:23 | Vijesti >> Aktuelno
 

"Od 14. maja, kada je moj sin pao u nabujali Mračajski potok ispred kuće za mene i moju porodicu život je stao", kroz suze priča Amel Mešeljević iz Begovog Hana, otac nastrtadalog šestogodišnjeg Ibrahima.

Kobnog dana dječak je vozeći bicikl pao s mostića ispred porodične kuće u nabujali Mračajski potok i otkad mu se gubi svaki trag. Dok briše gorke, muške, očinske suze, kaže da niko ne može da razumije ogroman bol koji preživljavaju iz dana u dan.

Razočarani su što se više ne traga za dečakom. Sve se, kaže, svelo na telefonski kontakt sa Civilnom zaštitom Žepče, dok drugi konstantno nalaze opravdanja zašto ne rone i ne traže dečaka.

"Čas je voda mutna, čas plitka. Da je to sin nekog budže u državi, sve bi bilo drugačije. Ali, ne odustajem. Idem i tražim ga, sam, svaki dan. Pomognu i rođaci, lakše bude kad su tu. Niko ne zna kako mi je, hodam rekom i tražim sina u dubinama vode, nadam se ugledaću ga, izbaciće ga voda, ali još ga nema", kaže Amel za Avaz.

Teško mu je, kaže, da govoriti o kobnom 14. maju, kada je ostao bez sina. Kako nije mogao da gleda u stari most, koji ga je svakodnevno podsjećao na Ibrahima, prije pet dana sagradio je novi.

"Nisam više mogao, odlučio sam da napravim novi most. Većinu sam uradio sam, nešto su pomogli prijatelji. Plakao sam i pravio most. Gdje god se okrenem, sve me podsjeća na mog Ibrahima, samo njega nema", jecajući govori otac.

Mešeljevići trenutno žive za trenutak da se svi uključe u potragu, koja bi, uz Božiju pomoć, dala konkretne rezultate.

"Da se nastavilo sa potragom kao što je to bilo na početku, vjerujem da bi do sada bilo rezultata. Ima dijelova gdje je voda duboka, ima virova, tu mi ne možemo, mogu samo ronioci. Ali, niko neće. Rodio bih se ponovo kada bi našli moga sina",  kaže Amel, koji poručuje da nikada neće odustati od potrage i nade da će jednoga dana pronaći sina, obaviti sahranu i znati gde je. Mešeljevići imaju i sina Demira, koji je prekjuče proslavio svoj četvrti rođendan.

"Svima je to bio pretežak dan. Navikao je na brata. Često ga spominje, pita za njega. Posebno je teško jer je on sve gledao šta se desilo kobnog dana i često to prepričava. Bio je pet metara od njega. Hoće srce da mi pukne kada se vratim iz potrage i pita me jesam li ga našao", govori Mešeljević, dok grli svoga sina ispred porodične kuće, a suze ne može da zaustavi.

(Avaz.ba)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia