ZBOG JEDNE GREŠKE MAŠINA VAM TROŠI DVOSTRUKO VIŠE STRUJE: Odmah prestanite raditi OVO!

11.09.2019 - 19:22 | Praktična žena

Iako na svakoj kutiji deterdženta imate preporuku koliko treba staviti za jedan ciklus pranja, većina proizvođača u tome pretjeruje - logično, da biste trošili više proizvoda i češće ga kupovali.

Prevelika količina deterdženta šteti i budžetu i odjeći, ali i drastično utiče na vaš račun za struju!

Naime, osim što će višak deterdženta na odjeći ostaviti bijele mrlje, višak praška će vam i začepiti odvode, zbog čega će mašina trošiti i dvostruko više struje za pranje!

- Prije svega, važno je naglasiti da više deterdženta ne znači i čistiji veš, iako većina tako misli, pa ljudi zato neumjereno sipaju prašak, a tako zapravo samo oštećuju i veš i mašinu - kaže Meri Galjardi, specijalistica za veš u jednoj fabrici tkanine.

- Za dobro pranje ključna su tri elementa: temperatura vode, centrifuga i kombinacija deterdženta i omekšivača. Tek kada su ta tri elementa optimizovana, veš će zaista biti čist - objašnjava ona. Kako savetuje, bitno je da odaberete najvišu moguću temperaturu pranja, jer viša temperatura znači i čistiji veš.

gorenje-uks-ves-masina-wmv-000029880

- Izaberite program s dužim i dodatnim ispiranjem. Što se deterdženta tiče, važno je da je kvalitetan. Moguće je da u uputstvima piše da treba koristiti više deterdženta nego što je potrebno. To ćete znati ako veš jako peni još u ciklusu pranja.

U tom slučaju pokušajte na ambalaži da pronađete najmanju moguću preporučenu količinu deterdženta.

masina

Ako nije navedeno, jednostavno smanjujte količinu dok ne nađete idealnu mjeru", savjetuje Galjardi, dodajući da je najpametnije da prašak izmerite, a ne da ga sipate direktno u mašinu, jer ćete samo tako sa sigurnošću znati koliko ste stavili.

Izvor: Stil.kurir.rs

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia