GORI SVE OD BEOGRADA DO MOSKVE! Ruski ambasador zbog svoje izjave o Kosovu zapalio čitavu Evropu!

14.09.2019 - 08:36 | Vijesti >> Region

Bocan Harčenko je pogodio pravo u metu.


Bio je dio ruske delegacije u Dejtonu i Parizu, predvodio je Odsjek za zemlje bivše Jugoslavije u ruskom Ministarstvu inostranih poslova, bio specijalni predstavnik Moskve za Balkan

beograd-pristina-strelice-kosovo-ff

Kada su 2007. godine Beograd i Priština dovedeni za zajednički sto, Bocan Harčenko bio je deo diplomatske trojke koja je posredovala u dijalogu - bilo u Beču, bilo u „šatl diplomatiji" između Srbije i Kosova

Ruski ambasador dokazao je da je najveći prijatelj Srbije kada je u Beogradu rekao je da ne razumije izjavu da bi podjela Kosova stvorila presedan u Evropi.

- Rusija se ne zalaže za podjelu Kosova, niti za bilo koju od varijanti rješavanja ovog pitanja, ali ne razume ni zašto bi podjela Kosova bila presedan u Evropi - izjavio je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i naznačio:

2019-06-11t113006z-1974074494-rc16afd71590-rtrmadp-3-kosovo-nato-kfor
- Bivša Jugoslavija je raščlanjena na sve moguće načine. I poslije svega, ispada da presedan nije bio ni komadanje SFRJ, ni SRJ, ni same Srbije, a da bi podjela Kosova bila presedan. Takve izjave zvuče veoma čudno - kazao je Bocan-Harčenko u intervjuu za "Politiku".

kosovo-pasos-epa
Izvor:alo.rs

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia