OTIŠLI SU U SELO UBICE EDINA GAČIĆA I ZATEKLI NEŠTO JEZIVO: Sve zaraslo, nema svjetla, A KAD SU SE PRIBLIŽILI... (VIDEO)

17.09.2019 - 08:49 | Vijesti >> Aktuelno

Prošlo je sedam mjeseci otkako je Edin Gačić, višestruki ubica iz sela Brđani kod Konjica, digao cijelu državu na noge.  

Njegova zlodjela još će se dugo prepričavati, a čitalac Avaza posalo je video, noćni snimak iz sela Brđani, iz kojeg je Gačić krenuo u krvavi pohod. 

Bez rasvjete, a nema mnogo ni mještana, selo izgleda sablasno. A tek oko Gačićeve kuće je jezivo. 

gacic1

Visoka trava, sve zaraslo u korov i šiblje... 

Podsjetimo, Gačić je početkom februara brutalno ubio svog komšiju Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica, a nedugo zatim i policajca Mahira Begića u Tarčinu.

On je 1999. godine osuđen za ubistvo saborca, koje se dogodilo nekoliko mjeseci nakon završetka rata u Bosni i Hercegovini. 

Tokom dopusta iz zeničkog zatvora 2002. ubio je i svoju majku, za šta mu je izrečena objedinjena kazna od 20 godina zatvora, koju je izdržavao u Zenici i Bihaću. 

Na slobodu je pušten u julu 2017., nakon odsluženja 15-godišnje kazne. 

Tada je, uprkos upozorenju direktora tog zavoda Edhema Veladžića da je riječ o "bolesnoj osobi koja je spremna ponovo da ubije", pušten na slobodu.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia