SVIJET U ŠOKU, NIKO NE VJERUJE ŠTA VIDI! Ovom čovjeku je izrastao ĐAVOLJI ROG NA SREDINI GLAVE! Ove slike će vam se urezati u pamćenje, NIŠTA ČUDNIJE NE POSTOJI!

19.09.2019 - 17:41 | Vijesti >> Aktuelno

Hirurzi su uklonili tzv. "đavolji rog", dugačak oko deset centimetara, sa glave sedamdesetčetvorogodišnjeg Šjama Lal Jadava iz Indije.

Kako je ovaj Indijac ispričao, rog je počeo da raste prije 5 godina, a pod kontrolom ga je držao njegov frizer i redovno skraćivao kod berbera. Međutim, farmer kaže da je rog očvrsnuo i počeo da mu smeta zbog čega je morao da potraži ljekarsku pomoć.

U početku nije osjećao nikakvu neprijatnost, ali kada je rog očvrsnuo i počeo još da raste, morao je da se javi ljekarima.

U medicini ova rijetka izraslina se zove "masni rog" ili "đavolji rog" i sastoji se od keratina, istog materijala koji možemo naći u noktima, pa se zato rog i može skraćivati oštricom - kažu iz bolnice u Sagiru.

screenshot-1

Iako su ovakve izrasline uglavnom benigne, treba imati da umu da mogu biti opasne, pa zbog toga i terapije variraju - od operacije, preko radijacije, pa sve do hemioterapije.

Još uvijek se ne zna zašto dolazi do razvoja ovakve izrasline, ali pretpostavlja se da okidač može biti izloženost radijaciji ili sunčevim zracima.

Novi.ba/Republikars

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia