PAKUJTE KOFERE: Upravo je objavljen novi KONKURS ZA POSAO U NJEMAČKOJ! Broj mjesta je OGRANIČEN, a samo vam OVO treba!

22.09.2019 - 14:27 | Zanimljivosti >> Kiosk

Projekat "Triple Win", koji radi u okviru Njemačke organizacije za međunarodnu saradnju GI, a u saradnji sa Nacionalnom službom sa zapošljavanje saopštio je danas da je objavio posljednji ovogodišnji konkurs za zapošljavanje medicinskih sestara i tehničara opšteg i pedijatrijskog smjera u Nemačkoj.

Prijave se primaju do 4. oktobra.

njemacka

Zainteresovani medicinski radnici mogu da se prijave preko Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), a kroz ovaj projekat za odlazak na rad u Nemačku mogu da konkurišu isključivo oni sa završenom srednjom četvorogodišnjom školom i završenim stručnim ispitom.

medicinari

Prema podacima sindikata, iz Srbije godišnje odlazi oko 800 medicinskih sestara i 750 ljekara, najviše interventnih kardiologa, radiologa i anesteziologa.

"Triple Win" projekat nalazi posao isključivo za medicinske sestre i tehničare, opšteg i pedijatrijskog smjera, a godišnje na ovaj način posao pronađe oko 110 ljudi, što znači da je dosad zaposlenje u Njemačkoj našlo ukupno oko 660 medicinara.

medicina-ljekar-doktor

Prijavljivanje za učešće na projektu vrši se isključivo preko Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), koja je, pored evidentiranja svih prijava, zadužena i za proveru da li ugovor o radu, koji je ponuđen kandidatima, ispunjava sve pravne uslove prema zakonu Republike Srbije.

Tako je ovo, praktično, jedini kontrolisani način odlaska u Njemačku.

Novi.ba/Blic/Foto: Ilustracija

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia