ODBILA JE DA SKINE MUŽA S APARATA, A ON SE POSLIJE 3 GODINE PROBUDIO IZ KOME: Rekao joj je samo JEDNU JEDINU RIJEČ!

17.10.2019 - 08:21 | Porodica i zdravlje >> Zanimljivosti
 

Zamislite da ste se tek vjenčali sa osobom koja je ljubav vašeg života, zamislili ste cijeli život da provedete zajedno i jedva čekate da uživate u ostatku vaših života.

Riječ koju nikada neće zaboraviti.

Međutim, tek što se otpočeli ljubavnu idilu, nakon samo sedam mjeseci dođe do trag.edije. Ljubav vašeg života je odjednom na aparatima, a doktori vam govore da ne polažu mnogo nade u njegov oporavak.

Teško je zamisliti ovaj tužan scenario, pogotovo da zamislimo da se desi nama, ali za Danijel Dejvis ovo je bila realnost. Ona je u julu 2011. godine dobila poziv iz bolnice da je njen muž, Met, doživio tešku saobraćajnu nezgodu, dok je vozio motor.

Danijel je, uprkos tome što su joj doktori rekli da nema nade da će se njen muž probuditi, odbijala da ga skine sa aparata koji su ga održavali u medicinski izazvanoj komi. Nakon tri godine i bezbroj molitvi izgovorenih od strane njegove žene, Met se probudio i rekao jednu riječ koju Danijel nikada neće zaboraviti:

Pokušavam.

pacijent

Met se motorom uključivao na autoput kada je, velikom brzinom, naletio na nepropisno parkirano vozilo i udario u njega. Ne samo što je zadobio višestruke prelome, već je zadobio i teške povrede glave. Ležao je u bolnici potpuno onesposobljen i u nesvijesti, ali Danijel je uvijek bila pored njega.

Kada su joj doktori rekli da više ništa ne može da se uradi za njenog muža, Danijel se suočila sa teškom odlukom: da li da ga isključi sa aparata ili da nastavi da se bori.

Kasnije je rekla da je odluka zapravo bila veoma jednostavna:

– Znala sam da će nam Bog pomoći da zajedno prođemo kroz ovo. Vjerovala sam da za Boga ovo nije bila krupna stvar.

Kasnije su Meta premjestili u kuću Danijeline majke, gdje su se organizovale u smjenama, zbog cjelodnevne brige o njemu.

Met se uspješno oporavlja, za šta su doktori mislili da je nemoguće, ne samo što se uspješno oporavlja, već što se uopšte i probudio iz kome.

Zahvaljujući nepresušnoj vjeri njegove žene, ovaj par sada ima drugu šansu za sretan, zajednički život.

(Lijek iz prirode)

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!