MARIJA ŠERIFOVIĆ NAZVALA PORODICU KOJU SU ISTJERALI NA ULICU: Kad su čuli šta im je rekla, SUZE SU SAME KRENULE!

17.10.2019 - 19:16 | Show
 

Marija Šerifović bila je potresena pričom o porodici Seladin čije je nasilno izbacivanje iz kuće izazvalo veliku pažnju.

Ona je na svom tviter nalogu napisala da ne može ni da opiše kolika je količina bijesa u njoj zbog ovakvih stvari:

serifovic-2

- Iskreno ... U ovoj mojoj lijepoj Srbiji ne može više ništa da me iznenadi ... I ne umijem ni da opišem koja se količina bijesa u meni pojavi ... Ali evo da ne bih rekla ono što mislim i bila prosta pjevaljka za neke ... Ako neko ima kontakt - dajte ja ću platiti i skućiti familiju - napisala je Marija.

marija1

Mi smo stupili u kontakt sa njenom PR službom kako bismo ostavili broj telefona porodice Seladin i saznali smo da je Marija već stupila u razgovor sa njima, ali su nam rekli da pjevačica ne želi da se javno eksponira na tu temu, tačnije ne želi da se piše o njenoj humanosti, piše Espreso.rs.

marija2

Na koji način je pjevačica pomogla saznaćemo uskoro i detaljno ćemo vas obavijestiti o razvoju situaciji i šta se nadalje dešava s porodicom koja je izgubila sve u jednom danu, objavio je portal Espreso.

Podsjećamo, za porodicu Osmani 15. oktobar će zauvijek ostati u najgorem sećanju. Okupljeni u dvorištu prizemne kuće na Dorćolu, u Ulici Dunavski kej 30, gledali su kako se njihov dom pretvara u pepeo. Sa suzama u očima pokupili su stvari koje su uspjeli da ponesu sa sobom. Suzanu Alija (59), rođenu sestru Seladina Osmanija, ljekari su iz kuće izneli na nosilima. Brat ju je grlio i ljubio dok su je izvodili. Noć su proveli u domu rođaka koji im je ponudio privremeni smještaj.
 
Kako tvrde iz Udruženja "Krov nad glavom", kuća Osmanijevih je bila predviđena za rušenje zbog navodne greške u katastru, kada je objekat izbrisan iz zemljišnih knjiga pre četiri godine. Od tada je Seladin Osmani , vlasnik domaćinstva, svakodnevno pokušavao da svoju kuću ponovo upiše u zemljišne knjige i zgradu legalizuje. Rješenje o odobrenju ponovnog upisa porodica je dobila prošle nedjelje, ali ono nije postalo pravosnažno, odnosno ne dovoljno brzo da spreči rušenje jedinog doma koji je u vlasništvu ove porodice još od 1982. godine.

- Rušenje je obavljeno na brzinu i uz korišćenje sile da porodici ne bi bio ponuđen plan raseljavanja, jer oni tu posle rušenja ne mogu da žive - pričaju aktivisti Udruženja "Krov nad glavom". - Investiciona gradnja obavlja se na osnovu rešenja građevinskog inspektora, koji je prije nekoliko godina konstatovao da kuća ne postoji. A prema Zakonu o stanovanju, kada se odvija investicioni projekat, Grad ima obavezu da ponudi plan raseljavanja porodicama koje nemaju drugi smještaj. U slučaju sedmočlane porodice Osmani, to je minimum 60 metara kvadratnih, koji njima nisu ponuđeni.

Rješenje o rušenju objekta na adresu porodice Osmani stiglo je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Beograda. Odgovor nadležnih zašto je objekat morao da bude srušen "Novosti" nisu dobile.
 

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!