U NSRS sutra glasanje o razmatranim tačkama

23.10.2019 - 23:31 | Vijesti >> Aktuelno
Autor: Fena
 

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) bit će nastavljena sutra raspravom o Nacrtu zakona o zaštiti mentalnog zdravlja.

Na dnevnom redu su nacrti zakona o liječenju neplodnosti postupcima biomedicinski potpomognute oplodnje, dječijoj zaštiti, kao i dobrovoljnim penzijskim fondovima i penzijskim planovima.

Trećeg dana zasjedanja poslanici bi, između ostalog, trebalo da razmatraju i konsolidovani izvještaj o izvršenju entitetskog budžeta za prvo polugodište.

Planirano je i da se sutra glasa o apsolviranim tačkama zajedanja.

Tokom današnjeg rada razmotrene su izmjene i dopune zakona o nusproizvodima životinjskog porijekla, investicionim fondovima te posredovanju u zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti, kao i o socijalnoj zaštiti.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić rekao je da je cilj izmjena i dopuna Zakona o socijalnoj zaštiti da licima sa invaliditetom koja se nalaze u najtežem socio-ekonomskom položaju bude obezbijeđeno pravo na ličnu invalidninu kao novčanu pomoć.

Današnja rasprava je, kao i mnogo puta do sada tokom zasjedanja entitetskog parlamenta, odstupala od tačaka dnevnog reda, uz međusobne optužbe parlamentaraca vladajućih stranaka i opozicije da je prekršen poslovnik, izrečene uvrede ili se u raspravi zadire u privatni život.

U entitetskom parlamentu je prvog dana rada okončana rasprava o Prijedlogu rebalansa budžeta RS za 2019. godinu - po hitnom postupku.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!