Policija Kosova objavila fotografiju "osumnjičenih u slučaju ubistva Ivanovića"

21.11.2019 - 17:06 | Vijesti >> Region
 

Prema najavama predmetnog tužioca u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, do kraja ove nedjelje trebalo je doći do podizanja optužnica u ovom slučaju. Ipak, umjesto optužnica, na adresu medija stiglo je obavještenje i apel građanima za pomoć.

Nakon više od godinu i po dana istrage, Direkcija Kosovske policije za istragu teških zločina i Specijalno tužilaštvo pozivaju građane da im pomognu u identifikaciji dva osumnjičena uslikana u ulici Ivo Lola Ribar u Sjevernoj Mitrovici, u kojoj je Ivanović i živio, piše Kossev.
Kosovska policija, nakon 22 mjeseca istrage, traži pomoć javnosti u identifikovanju dvije osobe za koje navode da su osumnjičeni u slučaju ubistva Ivanovića, a koji su, kako tvrde, uslikani u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice na dan ubistva Ivanovića.

1

Izvor: KoSSev/Kosovska policija

Proširivanje istrage na "dvojicu mladih osumnjičenih" predmetni tužilac Sulj Hodža najavljivao je više puta, a posljednji put i sa najviše informacija u oktobru, kada je tvrdio da su "umiješani u organizovani kriminal".

Iz svih dosadašnjih informacija ostaje nejasno kada je policija došla u posjed ove fotografije – da li odmah nakon ubistva od kad slika datira prema službenim navodima – ili se radi o novom dokazu u slučaju ubistva Ivanovića, budući da policija tek sada traži pomoć građana, navodi KoSSev.
 

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!