VAŽNA VIJEST ZA SVE ZAPOSLENE! Postignut dogovor sa Vladom , isplaćuje se REGRES! Ovo nije mala CIFRA!

30.11.2019 - 18:50 | Vijesti >> Region
 

Zamjenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da se Beograd ubrzano razvija, da je usvojen rekordan budžet Grada od 1,2 milijardu eura, da će prosječna plata do kraja godine biti blizu 600 eura, kao i da je nezaposlenost 7,7 odsto, sa tendencijom daljeg pada.

On je ukazao da je Skupština grada Beograda usvojila najveći budžet u istoriji koji iznosi 1,2 milijarde eura, podsjetivši da je taj budžet 2013. godine iznosio svega 560 miliona eura.

euro

"To samo govori koliko se Beograd ubrzano razvija. Do kraja godine će prosječna plata u Beogradu biti blizu 600 eura, dok je 2013. godine bila 465 eura. Posljednjeg dana oktobra je u prijestonici bilo 7,7 odsto nezaposlenih, dok je taj broj prije šest godina iznosio 25 odsto, dok su dugovi u istom periodu - na budžet od 560 miliona eura bili 1,2 milijardu evra. Danas na budžet od 1,2 milijardu evra dugovanje je 353 miliona evra, ukljčujući i dva nova kredita. Jednog od 35 miliona evra za izgradnju kanalizacije na lijevoj obali Dunava i drugog od 30 miliona eura za nove gradske autobuse. Ti podaci, kao i 352 krana i 4.000 gradilišta u Beogradu, ukazuju na konstatan razvoj i odgovornu politiku ove gradske vlasti, a koja je dio politike Republike Srbije", ukazao je Vesić.

On je istakao da Grad Beograd vodi odgovornu politiku prema zaposlenima u javnom sektoru, podseje tivši da je Vlada Srbije podigla njihove zarade za 8, 9 i 10 odsto.

euri

"Takođe drugu godinu za redom Grad isplaćuje solidarnu pomoć svim zaposlenima u javnim preduzećima i u Gradskoj upravi u iznosu od 41. 800 dinara. Postignut je i dogovor sa Vladom Srbije i sindikatima da se naredne godine isplati regres zaposlenima u javnom sektoru koji će biti oko 33.000 dinara. Trudimo se da na najbolji način zaštitimo standard zaposlenih. Podsjetit ću da je prosječna plata vozača u Gradskom sabraćajnom preduzeću u martu 2013. godina bila manja od 49.000 dinara, a da će od januara ta zarada biti skoro 71.000 dinara", ukazao je zamjenik gradonačelnika.

Povodom najave prekida zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, Vesić je rekao da je prethodnih godina takva mjera bila neophodna.

euri

"U međuvremenu je veliki broj zaposlenih otišao u zasluženu penziju, drugi su otišli na druga radna mjesta, i sada je neophodno osvežiti javni sektor sa mlađim ljudima, kako bi Uprava mogla da funkcioniše.  

Važno je, takođe da zaposleni u Upravi budu dobro plaćeni i stimulisani zbog čega će Grad od naredne godine krenuti u izgradnju stanova za njene zaposlene po cijeni koja nije tržišna. Na taj način želimo da stimulišemo stručnjake da ostanu, jer nam trebaju takvi ljudi da bi Uprava uspešno funkcionisala", zaključio je Vesić, prenio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Novi.ba/Alo

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA