LAKO GA JE NAPRAVITI

VRIJEME JE ZA GENERALNO ČIŠĆENJE ORGANIZMA: Uz pomoć ovog domaćeg napitka izbacite TRI LITRE tekućine za pet dana

10.12.2019 - 15:02 | Porodica i zdravlje >> Zdrav život
 

Napitak od tri sastojka ubrzava sagorijevanja kalorija, pomaže kod izbacivanje viška vode iz tijela, čisti organizam od toksina.

Diuretici pomažu u izbacivanju vode i toksina iz organizma putem urinarnog trakta.

Peršin – moćna diuretička trava i izbacivač toksina

Sirov sok od peršina jedan je od najjačih sokova. Ne smije se nikad odjednom uzimati u većim količinama od 30 do 60 grama, pa i kada se miješa s velikim količinama soka od mrkve ili soka od nekog drugog povrća, kao što je npr. celer, salata glavatica ili špinat. Udio soka od peršina ne smije nikad biti prevelik u odnosu na količinu ostalih sokova.

Sirov sok od peršina ima svojstva koja su vrlo važna za izmjenu kisika u organizmu, te za normalno funkcioniranje nadbubrežne žlijezde i štitnjače. Životne tvari u peršinu nalaze se u takvom međusobnom odnosu da pomažu održavanje zdravog slanja u krvnim sudovima, osobito u kapilarama i arteriolama.

Peršin je izvrsna hrana za urogenitalne organe. Od velike je pomoći kao lijek protiv kamenca u bubrezima i mjehuru, protiv albuminurije (izlučivanja bjelančevine u mokraći), upale bubrega i drugih bubrežnih bolesti. S velikim uspjehom primjenjuje se i kod vodene bolesti.

Osim toga djelotvoran je protiv svih bolova povezanih s očima i očnim živcima. Slabe oči, rožnjača, siva mrena, upala očne spojnice, upala očiju u svim stadijima te proširenje zjenica učinkovito se liječe, ako se pije sirov sok od peršina pomiješan sa sokom od mrkve i kombiniranim sokom od mrkve, celera i endivije.

 
Nikad nemojte piti prevelike količine čistog sirovog soka od peršina, jer se radi o tako jakoj koncentraciji koja bi mogla prouzročiti smetnje živčanog sustava. Ali je zato od velike koristi, ako se uzima pomiješan s drugim sokovima.

Recept za sok

SASTOJCI

1 manji stručak neprskanog svježeg lista peršina

1 neprskani limun

1 čaša vode (2-3 dl)

PRIPREMA

Operite dobro peršin, ogulite limun i stavite sve u sokovnik.

Iscijedite sok te u njega dodajte oko 2-3 dl vode.

Ako nemate sokovnik, ocijedite limun i pomiješajte sa vrlo sitno nasjeckanim peršinom te u to dodajte vodu i tako popijte.

DOZIRANJE

Sok bi trebalo piti svako jutro na prazan želudac i to samo pet dana.

Nakon toga je potrebno napraviti pauzu od deset dana.

Nije preporučljivo za trudnice i dojilje.

(Slobodna Bosna)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!