ISPOVIJEST

“Nedavno sam završila medicinsku školu i počela sam da radim… "

11.12.2019 - 08:16 | Zanimljivosti >> Kiosk
Autor: Novi.ba

“Nedavno sam završila medicinsku školu i počela sam da radim… volontiram u našoj bolnici. Juče mi je bio baš težak dan i privatno, a i na poslu, čak sam morala raditi duplu smjenu.

Misila sam šta je sljedeće ružno što me čeka, a tada me je jedan stariji pacijent dok sam bila u prolazu zamilio da mu donesem čašu vode. Naravno nasula sam mu i donijela, a tada me je on onako tužnim očima pogledao i rekao mi “Hvala ti dijete moje…” i ponudio mi jednu svoju narandžu.

doktor3

Izvor: Ilustracija

Ljudi, sve ružno što mi se taj dan izdešavalo je nestalo u tom trenutku. Kako je lijepo pomagati ljudima, još kada čujem iskreno HVALA… pono mi srce. Volontiram, znači nemam skoro nikakve finansijske nadoknade, ali kada na kraju dana krenem kući i znam da sam nekome taj dan bila od koristi, da sam pomogla, pa makar to bila i čaša vode koju sam nekome nasula i donijela sretnije od mene nema, vjerujte mi. 

medicinska-sestra

Izvor: Ilustracija

Pomažite drugim, pogotovo onima kojima je pomoć potrebna, biti ćete sretni, BAŠ SRETNI, nakon toga. PROBAJTE".

Izvor: Sve-za-vas

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA