Vulin nazvao Sarajevo "džamahirijom na Balkanu", oštre reakcije iz glavnog grada

11.12.2019 - 23:31 | Vijesti >> Aktuelno

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin povodom odluke Kantona Sarajevo da Petera Handkea proglasi personom non grata kazao je da "Handke neće ništa izgubiti time što neće imati priliku da vidi kako izgleda džamahirija na Balkanu, ali će Sarajevo izgubiti mnogo jer neće upoznati hrabrog i mudrog čovjeka". Na ovu izjavu reagovali su iz Skupštine Kantona Sarajevo koja je danas austrijskog pisca, negatora genocida, proglasila nepoželjnom osobom.

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković poručio je Vulinu da je "i devedestih znao koliko su hrabri stanovnici Sarajeva i njihovi predstavnici" nazvavši ga "kukavicom".

"Ti koje je pratio i ushićeno pozdravljao ubijali su snajperima sarajevsku djecu. Njih preko 1.600 kukavički je ubijeno u opsadi. Danas nam je ta kukavica Vulin poručio kako nemamo hrabrosti jer smo jednom sličnom njemu pokazali mjesto. Rekao nam je i da nemamo mudrosti. A mudrost nasa će nam pomoći da djecu odgojimo tako da znaju ko su ljudi poput Vulina i da uvijek budu oprezni i budni zbog takvih. Možda nekad u prošlosti i nismo baš bili mudri, dozvolili smo da nas 'vulini' ubjeđuju u dobre namjere, a onda zločinima natope krvlju zemlju bosansku. Nikad više", naveo je Konaković.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA