Ne propustite ovu odličnu ponudu Citydeal-a!

Pariz: grad svjetlosti, mode, francuske revolucije, historije i kulture posjetite uz agenciju Kosmopolit TA!

19.01.2020 - 10:46 | Vijesti >> Aktuelno
Autor: Citydeal
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 

Pariz – grad svjetlosti, mode, francuske revolucije, istorije i kulture… Pominjanje njegovog imena u cijelom svijetu nikoga ne ostavlja ravnodušnim. One koji su boravili u ovom gradu ljubavi, vežu nezaboravna sjećanja i prelijepi trenuci provedeni u romantičnim šetnjama pored Sene, širokim pariskim bulevarima ili najljepšom avenijom na svijetu Jelisejska polja…

2

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan SARAJEVO-ZENICA-DOBOJ-BANJA LUKA Polazak iz Sarajeva u 15.00 sati ispred Zemaljskog muzeja (Zenica u 16.15h, Doboj u 17.45h, Banja Luka u 20.00h). Vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputne pauze prema potrebi grupe.

3

2.dan MINHEN Dolazak u Minhen u jutarnjim satima. Obilazak grada: Karlsplac, Crkva Svetog Mihaila, Frauenkirhe, Stara i Nova vijećnica, Hitlerova pivnica Hofbrojhaus, Rezidencija bavarskih kraljeva, Hofgarten, Engleska bašta. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i shopping. Polazak za Pariz u večernjim satima. Noćna vožnja do Pariza sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

4

3.dan PARIZ Po dolasku u Pariz (prijepodnevni sati), obilazak grada: Opera, trg Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Ajfelova kula, Latinski kvart, Panteon, Notr Dam… Smještaj u hotel u poslijepodnevnim satima. U večernjim satima fakultativni odlazak u boemsku četvrt Montmartre i posjeta famoznoj crkvi Sacre Coeur. U neposrednoj blizini je i Pigalle, mjesto koje najviše obilježavaju brojni cabareti, kao što je Moulin Rouge i njegove Can-Can plesačice. Povratak u hotel. NOĆENJE.

5

4. dan PARIZ – LUVR – AJFELOVA KULA DORUČAK. Slobodan dan za individualna razgledanja, šoping i fakultativna posjeta muzeju Luvr sa svojim neprocjenjivim zbirkama umjetničkih djela zbog kojih se svrstava u red najbogatijih na svijetu. U poslijepodnevnim satima fakultativna posjeta Ajfelovom tornju. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Jednosatna plovidba brodom po Seini uz najpoznatije spomenike i mostove upotpuniti će dojam „grada svjetlosti“ (uz doplatu). Slobodno vrijeme. NOĆENJE.

6

5.dan PARIZ – VERSAJ – PARIZ DORUČAK. Preporučujemo prijepodnevni posjet dvorcu Versailles (izlet uz doplatu za minimum 15 prijavljenih putnika). Kada je Luj XIV. odlučio da središtem njegova dvora postane Versailles, pojavila se potreba da se poveća postojeći dvorac koji je sagradio njegov otac i koji je jedva bio nešto više nego lovačka kuća, a Luj XIV. okupio je tadašnje najuglednije umjetnike i stručnjake da osmisle novu kraljevsku palace. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. NOĆENJE.

7

6.dan PARIZ – DIZNILEND – MINHEN DORUČAK. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme za individualna razgledanja do večernjih sati kada je predviđen polazak za BiH a mi vam preporučujemo fakultativnu posjetu Diznilendu – najpoznatijem zabavnom parku u Evropi! Noćna vožnja prema Salzburgu.

10

7.dan SALZBURG – BIH Dolazak u Salzburg u prijepodnevnim satima. Obilazak Mocartovog grada: Mirabel palata, Mocartova rezidencija, Hotel Zaher, Mocartova kuća, katedrala, tvrđava Hohensalcburg sa najljepšim pogledom na grad i rijeku Salcah. Šoping, šetnja, uživanje u romantičnom gradu. Polazak za BiH u večernjim satima. Noćna vožnja do BiH preko Slovenije i Hrvatske sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

8

8.dan BANJA LUKA – DOBOJ – ZENICA – SARAJEVO Dolazak na odredište u prijepodnevnim satima. Kraj programa.

999

 

Organizovano putovanje u Pariz platite po jedinstvenoj cijeni od samo 334 KM!

Ponudu pogledajte na   LINKU.

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA