Cvijanović: RS opredijeljena za evropske integracije i regionalnu saradnju

24.01.2020 - 11:48 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
 

Predsjednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović razgovarala je danas s ambasadoricom Republike Austrije u BiH Ulrike Hartmann o političkoj, ekonomskoj situaciji i aktuelnim procesima u RS, BiH i regionu, te o aktivnostima koje institucije RS-a i BiH sprovode u procesu evropskih integracija. 

Cvijanović je istakla da je RS opredijeljena za evropske integracije, regionalnu i međunarodnu saradnju, te da su socijalno-ekonomske reforme, u cilju unapređenja životnog standarda građana, prioritet institucija RS, saopćeno je iz kabineta entitetske predsjednice. 

Zajednički je ocijenjeno da će dobra saradnja RS i Republike Austrije biti nastavljena i u narednom periodu, te da postoji potencijal i obostrani interes za unapređenjem ekonomske saradnje, posebno u oblasti energetike, odnosno zelene energije i ekologije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!