Palestinskom vojniku spala kapa sa glave, pogledajte Putinovu reakciju

24.01.2020 - 14:09 | Vijesti >> Svijet
Autor: Anadolija
 

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je kako je Rusija spremna učestvovati u rješavanju izraelsko-palestinskog pitanja.

Putina je uz najviše počasti u Betlehemu, na jugu okupirane Zapadne obale, dočekao palestinski lider Mahmoud Abbas. Tokom dočekao dogodila se neobična scena kada je jednom vojniku, koji je bio u počasnoj straži, ispala kapa. Ruski predsjednik se sageo po kapu i stavio je vojniku, koji je sve vrijeme mirno stojao, na glavu.

Nakon ceremonije dočeka, Putin je ukazao na važnost nastavka međusobnih posjeta i kontakata dviju zemalja.

Podvukao je kako između Palestine i Rusije postoje duboko ukorijenjeni historijski odnosi, te kako njegova zemlja pruža podršku Palestini na brojnim poljima.

"Spremni smo učestvovati u rješavanju izraelsko-palestinskog pitanja, jačanju humanitarne i ekonomske saradnje. Razumijemo vašu zabrinutost zbog mirovnog procesa s Izraelom", rekao je Putin.

Palestinski predsjednik Abbas je izrazio zadovoljstvo zbog posjete ruskog predsjednika Putina, te dodao kako je ovo prilika da razgovaraju o dešavanjima u regiji, kao i o izraelsko-palestinskom mirovnom procesu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!