ISPOVIJEST

"Imam veliko oštećenje sluha, mnogi su mi se rugali.."

26.01.2020 - 17:46 | Zanimljivosti >> Ispovijesti
 

"Imam veliko oštećenje sluha. Nikad neću zaboraviti kako su se doktori i medicinske seste rugale mami kako neće biti ništa od mene i neka se počne privikavati na to iako sam na rezultatima pokazala iznadprosječnu inteligenciju.

Pohađala sam normalnu osnovnu i srednju školi bez imalo prilagodbi na koje sam imala pravo (neki profesori su mi se rugali, namjerno me stavljali u zadnju klupu, govorili mi iza leđa, odbijali ponoviti, forsirali me u stvarima koje jednostavno NE MOGU čuti) .

girl

Ipak, završila sam osnovnu i srednju školu kao najbolja učenica. Na teškom fakultetu jedna od najboljih u generaciji. Želim Vam samo reći kako Vaš život i okolina ne može toliko puta srušiti koliko puta vi možete ustati i krenuti dalje.

girl16

Igrom okolnosti sretnem tu doktoricu i bezobrazno me pita kako to da sam išla dalje nakon što mi je toliko ljudi reklo NE MOŽEŠ.

Samo sam joj se nasmiješila i rekla: Pa vi znate da ja ne čujem dobro. Svaki put kada ste mi vi rekli ne možeš, ja sam čula "Ti to MOŽEŠ! ". Samo što nije dobila moždani udar. "

Izvor: Ispovesti.com

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA