Telemach: Podnosimo prijavu protiv BH Telecoma

14.02.2020 - 10:43 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
 

Kompanija Telemach je danas najavila kako će podnijeti prijavu Regulatornoj agenciji za komunikacije i Tržišnoj inspekciji Bosne i Hercegovine protiv kompanije BH Telecoma zbog kleveta i lažnih optužbi na račun Telemacha.

Iz Telemacha ističu kako je ovakvo ponašanje BH Telecoma krenulo nakon što je ova kompanija odlučila povećati cijenu za 4,9 KM od 1. marta ove godine.

"Telemach upozorava javnost BiH na neistine koje BH Telekom iznosi u razgovorima sa korisnicima i koje su direktno usmjerene protiv naše kompanije. Sa takvim ponašanjem se susrećemo nakon što je BH Telekom odlučio da poveća cijene za 4,90 KM od 1.3.2020.

Došli smo do informacija o više namjernih propusta koje predstavljaju radnje nedopuštenog trgovanja, kao što su neistine da će usluge Telemacha 'sad poskupljivati'; da je na Stupu 'izgorilo' na desetine televizora korisnika Telemacha jer je 'mreža većinom ilegalna i zbog toga bez ISO standarda'; da Telemach 'preko 50 posto korisnika ne prijavljuje', 'radi monopolistički i ucjenjuje"', saopšteno je iz Telemacha.

"Postavljamo pitanje da li je moguće da se jedna državna firma koristi ovakvim metodama da bi prodala svoje usluge ili zadržala korisnike? Osim što se ovakvo ponašanje svakako ne može nazvati etičkim, ni zakon ne dozvoljava da se sprovodi negativna kampanja protiv konkurentske firme, a u ovom slučaju se čak radi i o kleveti i lažnim optužbama na račun Telemacha, kompanije koja već deset godina investira desetine miliona KM godišnje u Bosni i Hercegovini, uredno plaća porez i kroz zapošljavanje više od 1.000 ljudi izdržava oko 3.000 članova njihovih porodica", poručili su iz Telemacha.

"Sve informacije koje smo iznijeli dobili smo od nezadovoljnih građana koji su iskazali svoj revolt ponašanjem zaposlenih u BH Telekomu. Pozivamo sve koji imaju slično iskustvo da se obrate nadležnim institucijama ili direktno nama. Da bi zaštitio svoje poslovanje, Telemach je već podnio prijave protiv BH Telekoma Regulatornoj agenciji za komunikacije i Tržišnoj inspekciji BiH", stoji na kraju saopštenja kompanije Telemach.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA