Dodik nakon sastanka: Neće biti donesene nikakve odluke u institucijama BiH

20.02.2020 - 11:26 | Vijesti >> Aktuelno
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 

Milorad Dodik, srpski član Predsjeništava BiH, rekao je danas na sastanku srpskih predstavnika koji rade u zajedničkim institucijama BiH, da se radi o radno-konsultativnom sastanku, te da je razgovarnao o odlučivanju srpskih predstavnika, te je dogovoreno da neće biti nikakve odluke donesene u institucijama BiH.

Dodik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da se značajan broj ljudi odazvao, jedan broj je i onih koji nisu dostojni da budu pozvani.

„Na ovom sastanku ništa tajno nije urađeno. Dogovoreno je kako će se ponašati  u ovoj situaciji. Predsjedništvo, Parlament BiH, komisije Savjet ministara će funkciponisati i raditi, ali neće odlučivati. Mi danas finalizujemo prijedlog zakona koji će riješiti situaciju sa stranim sudijama. Biće uskoro spreman prijedlog srpske i hrvatske strane i otići će u proceduru da se u skaldu sa poslovnikom raspravlja o tome“, rekao je Dodik.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA