MISLILI SU DA ĆE KORONA TRAJATI NAJDUŽE 6 SEDMICA, A SAD TOTALNI OBRT: Epidemiolog Kon o ponašanju KORONA VIRUSA

22.03.2020 - 10:33 | Porodica i zdravlje
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 

Problem što mnogo ne znamo o ovom virusu.

Epidemiolog Predrag Kon, rekao je da je i sam iznenađen time kako se KOVID-19 ponaša.

- Neočekivano je i za nas koji se bavimo epidemijama ovo što se dešava u Italiji. Očekivao sam da je već došlo vrijeme za maksimum i da bi trebalo da počne da popušta, ali to se ne dešava. I Italijani su primjenjivali razne mjere socijalnog distanciranja, ali se to valjda nije dobro primjenjivalo. Pitanje je kako bi sve izgledalo da se ništa ne primjenjuje. Ovakvo umiranje za tako kratko vrijeme, SARS nije bilježio - rekao je Kon.

predrag

Foto:Printscreen

- Naša projekcija je bila da mora da traje 6 nedelja, a da se poslije toga postupno gasi, jenjava. Međutim, u Italiji dolazi do eskalacije tad, što znači da virus ima potencijal koji prevazilazi sva dosadašnja očekivanja. Sa velikom nadom smo očekivali toplo vrijeme, više od 20 stepeni, i ultravioleteno zračenje što onemogućava virusu da ostaje u spoljnoj sredini - dodao je Kon. Kako je rekao, problem je što o ovom virusu puno toga ne znamo. Saopšteno je takođe da je među teže oboljelima i jedan muškarac koji ima 41 godinu, i na granici je za respirator. Podsjetimo, u Srbiji je do sad od korona virusa zaražena 171 osoba, a jedna osoba je preminula.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA