ŽENA (90) POBIJEDILA KORONA VIRUS I SAD SVIMA SAVJETUJE: Za izlječenje OVA STVAR JE NAJBITNIJA

24.03.2020 - 17:10 | Porodica i zdravlje
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 

Kristin Vud (90) iz Sijetla je iz bitke sa korona virusom izašla kao pobjednik i dokazala da se ovaj virus može pobijediti. Ona je nada oboljelilma širom svijeta, a naročito onim najstarijima za koje se vjeruje da su u najugroženijoj kategoriji. 

Ona se virusom zarazila sredinom februara, u centru za starije osobe, gdje je osim nje zabilježen veliki broj oboljelih. Naime, od njih 132 više od šezdeset posto se razbolejlo, a četvrtina ih je umrla od posljedica COVIDA-19.

Njena unuka Kejt je za američke medije izjavila da je njenoj baki bolest dijagnostifikovana 6. marta, a da se u tom centru nalazila jer je prethodno doživjela moždani udar.

210565-shutterstock-1178442679-ls

Ona kaže da je ni malo ne čudi što je baka izašla kao pobjednik iz cijele ove priče, jer je cijeli život bila pravi borac. Kroz bolničko staklo je svakog dana porodici slala poruke da će pobijediti i da će biti ponosni na nju.

Kate je na svom fejsbuk profilu napisala da je baka, dok je bila bolesna tražila stalno supu od krompira, pa se sad svi, uključujući i ljekare i medicinske sestre, šale kako joj je upravo to pomoglo u oporavku.

Ova baka ima petoro djece, 11 unuka, 12 praunuka i troje prapraunuka. Stalno je okružena velikom količinom ljubavi što je možda razlog njenog oporavka, kaže Kejt, dodajući kako se nada da će baka već sljedeće nedelje biti otpuštena s bolničkog liječenja.

Pozitivan stav i želja da se iz bolesti izađe kao pobjednik u mnogome doprinose da tako na kraju i bude, kažu ljekari. Pozitivan psihološki aspekti su zaista ključni u svakoj borbi za zdravlje. 

Korona virus jeste vrlo opasan i treba ga ozbiljno shvatiti, ali i izlkečenje je zaista moguće. Prije svega potrebno je uvesti sve prventivne mjere i biti oprezan, a ukoliko dođe do oboljevanja ne treba gubiti pozitivan duh.

U prilog ove priče govore još neki slučajevi uspješno izlječenih osoba. Prije nekoliko dana, iranska državna agencija Irna objavila je da je u jednom u blizini Teherana izlječena starica od 103 godine, a britanski mediji su pisali o uspješnom izlječenju bračnoga para . On je bivši kineski astronom i ima 98 godina, a supruga 85.

Jedna od najstarijih izlječenih osoba u Kini ima 98 godina.

Novi.ba/Kurir

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA