BILJANA SRBLJANOVIĆ OPISALA SIMPTOME KORONE: 9 dana od kontakta sve je krenulo, SIMPTOMI SU SE ODJEDNOM PROMIJENILI

25.03.2020 - 19:04 | Vijesti >> Region
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 

Dramaturg Biljana Srbljanović objavila je na svom Facebook nalogu da je zaražena koronavirusom i da se nalazi u karantinu u svom stanu, sama, gdje  uzima terapiju. 

"Dragi prijatelji i nepoznati uplašeni ljudi, mnogi mi pišu da pitaju za tačne simptome, pitaju za medicinski savjet i mišljenje, koje nemam i ne smijem da dajem. 

Ispričaću još jednom ovdje moje simptome: nedjeljama sam kašljala do davljenja - ali ja imam sezonski kašalj, jer sam alergična na pseču dlaku moja tri psa (u pojedino doba godine, kad se linjaju) i jer pušim, već 3 godine, kao glupa klinka.

Noću nisam mogla da spavam posljednjih 2 nedjelje, jer kad legnem, gušio me kašalj, pa sam se paranoisala, pa mislila da je covid, pa nesanica i opšta malaksalost, pa sam i za to mislila da je covid - i tako u krug.

Devetog dana od izlaganja virusu (imala sam sreću u nesreći da sam tačno znala kad i kako sam zakačila), odjednom se simptomi mijenjaju: neka magla u glavi, nepovezana misao, nemam snage ni da sjedim, a kamoli hodam, ne mogu da nađem riječ i samo mi se spava. Temperatura je išla do 37.5 i padala ispod 37, ali osjećaj da ne mogu da udahnem - ne ono kad se zakašlješ, pa krkljaš i "gušiš se", nego, bukvalno kao da su "cijevi" zapušene i vazduh neće da uđe i to je to. Kao neki topli suvi pesak da dišeš, ne znam kako drugačije da objasnim.

Ne boli me grlo, već manje kašljem, samo mi je malaksalost problem i ta neka magla u glavi, mučim se da fokusiram misao. Ali, bolje sam. I dalje sam izolovana, potpuno.

Bez obzira koliko je mali stan (moj je najobičnji, sa jednim kupatilom), sudove odvojte, ne izlazite iz sobe, makar rakijom, ako nema drugog, obrišite sve u kupatilu što ste koristili, posebno prekidač za svjetlo, kvake, slavine, dugme na vodokotliču, sve što inače spada u automatkse radnje.

LJETNA VRUĆINA NEĆE ZAUSTAVITI ŠIRENJE KORONA VIRUSA, stiglo najnovije saopštenje: Evo šta prognoziraju da će se desiti do SREDINE APRILA!

Ljetna vrućina vjerovatno neće zaustaviti širenje zaraze virusom korona, saopšteno je iz Evropskog centra za kontrolu i sprečavanje zaraza /ECDC/.

Iz kupatila nazad u sobu i to je sve. Ta 4 m2 su mala žrtva koju može svako da podnese, da ne bi zarazio ukučane. Nema prilaska kuhinji, skuva ti ko šta može (meni divne komšije na prag ostavljaju), i to je to. Čuvajte rukavice, koristite ih stalno, ali nemojte neplanirano nešto do kupatila, pa poslije 10 min opet, novi par. Organizujte svoje vrijeme da bude racionalna potrošnja zaštite. Svoje đubre u duplu kesu i gledaj da što manje praviš otpada. Maramice mogu u kanalizaciju, prazna ambalaža može da sačeka da se sakupi i baci odjednom.

Dragi prijatelji i nepoznati uplašeni ljudi, mnogi mi pišu da pitaju za tačne simptome, pitaju za medicinski savet i...

Objavljuje Biljana KellerSrijeda, 25. ožujka 2020.

Ne brinite se, nije tako strašno. Samo bez panike, bez bespotrebnog odlaskaj lekaru, slušajte svoje tijelo, znaćete, vjerujte mi!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA