PORASTAO BROJ ZARAŽENIH KORONA VIRUSOM U RS-u: Stigle najnovije informacije

26.03.2020 - 08:55 | Vijesti >> Aktuelno

U Republici Srpskoj registrovano je sedam novih slučajeva zaraze virusom korona, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić na konferenciji za novinare o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u RS.

U pitanju su tri žene i četiri muškarca, a sa ovih sedam slučajeva broj oboljelih se popeo na 121.

Jedna osoba je iz Banjaluke, dvije iz Gradiške, tri iz Kozarske Dubice i jedna iz Doboja.

"Kada je u pitanju Doboj, u pitanju je ljekar iz dobojske bolnice, koji nije radio posljednjih sedam dana. Biće ispitani svi njegovi rizični kontakti. Kada je u pitanju Gradiška, to je sekundarni kontakt, koji je u vezi sa trećim banjalučkim klasterom", pojasnio je Šeranić.

Dodao je da je u Kozarskoj Dubici u pitanju porodični slučaj. 

"U Banjaluci je potvrđen slučaj porodičnog kontakta sa suprugom", pojasnio je Šeranić.

U posljednja 24 sata testirano je ukupno 75 osoba, od toga je 31 osoba iz karantina u Gradišci i svi su negativni.

"Na odjelu na UKC-u RS je 21 osoba, od kojih 10 čeka rezulatet i osobe koje su sa srednje teškom i teškom slikom", rekao je Šeranić.

Dodao je da je pod zdravstvenim nadzorom u RS 16.443, dok je 1.041 osoba izašla iz nadzora.

Kada su u pitanju karantini, trenutno je u Gradišci smješteno 49 osoba, od čega je njih 28 iz Republike Srpske, a 21 je iz FBiH.

"Svi koji imaju negativan test upućuju se u lokalni karantin, a koji su pozitivni će biti u karantinu sa pozitivnim osobama", rekao je Šeranić. Govoreći o karantinu formiranom u Studentskom centru Nikola Tesla u Banjaluci, ministar zdravlja je rekao je od juče 20 osoba smješteno u ovaj objekat.

"I danas se nastavljaju aktivnosti i očekujemo da će biti kompletirano stanje svih koji će se naći u ovom smještaju", rekao je Šeranić.

(Nezavisne novine)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA