DIREKTOR JU DOM ZDRAVLJA KS

Kulić: Dobre vijesti su da ćemo zaposlit veći broj radnika u Domove zdravlja KS

07.04.2020 - 14:41 | Vijesti >> Aktuelno
Autor: Novi.ba/Agencije
 

Direktor JU Dom zdravlja KS Mehmed Kulić podsjetio je danas na a press konferenciji Vlade KS-a i Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo (KS) na ranije poduzeti niz koraka na sprečavanju širenja zaraze.

Kulić je rekao kako je, između ostalog, došlo i do formiranja "call" centara, ali je i veći pritisak na ljekare porodične medicine.

”Promjena metodologije dovela je do toga da imamo zagušenja određenih linija. U tom smislu smo formirali više "call" centara po Domovima zdravlja i jedan jedinstveni broj”, rekao je Kulić, prenosi Anadolija.

Dodao je kako su bili u prilici da svim drugim ustanovama primarne zdravstvene zaštite obezbjede skrb njihovih osiguranika zbog toga što je ova javna ustanova zadužena za prevenciju COVID-a.

”Mislim da su dobre vijesti da su nam odobreni prijemi zdravstvenih radnika, njih preko 60 i radnica na održavanju čistoće, 50 takvih radnica će biti ubrzo uposleno da bismo mogli da održimo higijensko epidemiološku situaciju u svim domovima KS”, rekao je Kulić.

Pozvao je na strpljenje i pridržavanje izdatih uputa.

(Novi.ba/Agencije)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!