KUPAT ĆETE SE U MORU? IZDATO JE JAKO VAŽNO UPOZORENJE ZA SVE: “Dok plivate i ronite...”

07.05.2020 - 07:52 | Porodica i zdravlje >> Zanimljivosti
 

Neće biti reda za ulazak u more, ali niti ručnika do ručnika

Govoreći na jučerašnjoj presici Nacionalnog stožera, ravnatelju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslavu Capaku postavljeno je pitanje kako će izgledati odlazak na plažu u doba pandemije.

“Oko toga neće biti velikih problema, potrebna je svijest i disciplina za držanje distance”, kazao je Capak o epidemiološkim mjerama na plaži.

more

Nema reda, pazi se na razmak

“Neće biti reda za ulazak u vodu, nego treba paziti da se ne bude blizu drugih ljudi. Nema ručnika do ručnika, uz mjere distanciranja vjerujem da ćemo i ove godine uživati u našem predivnom moru”, kazao je Capak.

Pojasnio je kako je bitno da se “ne prilazi u blizinu ljudi jer se prilikom plivanja i ronjenja oslobađa aerosol”.

DA LI ĆE BITI BEZBJEDNO DA SE OVOG LJETA KUPAMO U BAZENIMA? Dr. Kon dao odgovor na pitanje koje većinu građana zanima

Ovog ljeta moći ćemo da se kupamo u bazenima, kazao je dr Predrag Kon, epidemiolog i član Vladinog Kriznog štaba za borbu protiv korone. On je kazao i da što se tiče putovanja i otvaranja granica, još nije doneta konačna odluka da li će se tražiti test na koronu i koliko on ne smije da bude star, ali je istakao i da može da se dogodi da na međuanrodnom nivou to ni ne bude obaveza.

Izvor: Net.hr

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!