TRIK DA VAM SMJESA ZA PALAČINKE BUDE SAVRŠENA: Mnogi POGREŠNO MUTE - evo šta tačno treba da URADITE!

21.05.2020 - 14:51 | Praktična žena
 

Prvo što naučimo da spemamo u kuhinji, pored jaja, jesu palačinke!

Recept za spremanje ove najpopularnije poslastice na svijetu je poznat i svi ga spremaju na svoj način. Postoje je razne varijante, ali nije na odmet da znate sve.

Fenomenalan trik kojim se služe poslastičari kako bi bili sigurni da će njihove palačinke uvijek biti mekane, slasne i ukusne.

309421-palacinke-f

Riječ je o načinu na koji se priprema testo.

Nophodno je da kada razbijete jaja, prvo odvojite žumance od belanca. Žumance bi trebalo da pomiješate sa mlijekom, a tek na kraju se dodaju bjelanca kako bi palačinke dobile vazdušastu formu.

palacinke

Odvojite u jednu posudu suhe sastojke (brašno, so, šećer). U drugu posudu sipajte mokre sastojke (mlijeko u ovom slučaju). Žumance dodajte u mleko, pa dobro promešajte. Potom izmiješate suve i tečne sastojke.

 U umućenu masu dodajte bjelanca, pa ponovo sve zajedno dobro umutite. Ostavite smjesu da odstoji pet minuta i možete ih peći.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!