OVO SU BILE POSLJEDNJE RIJEČI BABA VANGE: Pred smrt prorekla je ZADNJE PREDSKAZANJE, EVO ŠTA NAS ČEKA

22.05.2020 - 10:04 | Vijesti >> Aktuelno
 

Vanga je rođena 31. januara 1911. godine. Oslijepila je u 12. godini, a u Domu za slepe u Zemunu provela je 3 godine. Poslije udaje nastanila se u bugarskom gradu Petriču.

Bugarska proročica Vangelija Pandeva Dimitrova, poznatija kao Baba Vanga, ostavila je iza sebe neka od najtačnijih proročanstava o budućnosti čovječanstva koji se i danas tumače, ali je malo poznato da je samo nekoliko trenutaka pred smrt prorekla nešto što se tiče sudbine cjelokupnog čovječanstva, piše "Informer".

831567-vanga-baba-vanga-ls

Navodno je predvidela bombardovanje Beograda 6. aprila 1941. godine, smrt bugarskog cara Borisa koji ju je posjetio godinu dana pre svoje smrti, zemljotres u Skoplju, otmicu italijanskog premijera Alda Mora, tačan datum smrti svoga muža, napada na Kule bliznakinje u Njujorku. Smatra se da je oko milion ljudi od nje tražilo pomoć.

Posljednjih godina života Vanga je živela u maloj kući u bugarskom selu Rupite, jer je, prema riječima rodbine, ovo područje smatrala izvorom energije i crpela je snagu iz nje. Investirala je u izgradnju kapele „Sveta Petka Bugarska“ u tom mestu.

Umrla je 11. avgusta 1996. godine, a malo je poznato da je i u trenucima pred smrt imala poruku za generacije koje dolaze. Njene posljednje riječi bile su:

"Doći će vrijeme čuda kada će nauka napraviti velika otkrića na polju nematerijalnog."

Tačno u 9:20 kada je bugarska proročica napustila ovaj svijet kazaljke na zidu njene sobi su se zaustavile.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!