ČITAV ŽIVOT POGREŠNO REŽETE BAKLAVU: Uz pomoć ovog trika SVAKA ĆE BITI JEDNAKA,  a gornja kora se neće odvajati

23.05.2020 - 10:10 | Praktična žena
 


Mnoge domaćice se ne usuđuju napraviti baklavu jer im djeluje prekomplicirano, dok druge koje naprave ovu tradicionalnu poslasticu "padaju na ispitu" prilikom rezanja na baklave

Za Bajram se najčešće priprema baklava, a zatim sve druge vrste kolača zalivenih agodom.

baklava-mbak910-greece-1684-v2-d113210-0118-horiz

I dok je nekima priprema baklave izuzetno jednostavan proces i začas slože jufke, tirit i orahe, zatim je izrežu, peku i zaliju agdom, a onda ta baklava izgleda kao iz kuharice.

Sa druge strane mnoge domaćice se ne usuđuju napraviti baklavu jer im djeluje prekomplicirano, dok druge koje naprave ovu tradicionalnu poslasticu "padaju na ispitu" prilikom rezanja na baklave.

hqdefault

I zaista rezanje baklave izgleda kao matematički problem pa mnogi posežu i za linijarom.

Donosimo vam šablon kako na pravi način izrezati baklavu, samo malo strpljenja i "znate kako kažu, tri puta mjeri, jednom sijeci".

fd83aa22f9410e691588383d0fddf6c2

Izvor: Faktor

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!