TRAGIČNA SMRT TRENERA MONIKE SELEŠ I DANAS JE MISTERIJA: Dao je novac beskućniku, pomazio psa i nestao, ovo su svi DETALJI!

27.05.2020 - 13:05 | Vijesti >> Aktuelno
 

Iako je živio samo 38 godina australijski trener Pol Arber mogao je da se pohvali da je tokom karijere sarađivao sa vrhunskim teniserkama poput Monike Seleš, Žastin Enan, Karoline Voznijacki, ili teniserima poput Bernarda Tomića.

Ipak, Arber se nije vinuo u sam vrh teniskog svijeta jer je krajem 2013. godine tragično okončao život.

2232591-pjimage-9-ls

Novozelandska policija je sredinom decembra te godine saopštila da je u reci Vaikato pronašla telo australijskog trenera koji je nestao pet dana ranije. Time je okončan samo dio misterije oko ovog tragičnog događaja.

Arber je došao u grad Hamilton sa grupom djece koja su učestvovala na juniorskom turniru.

Više od pola godine je vladala misterija da li je Arber ubijen ili je izvršio samoubistvo. Toksikološki izveštaji su pokazali da Arber nije imao drogu ili alkohol u krvi, ali su pojedini svjedoci govorili da su primijetili neobično ponašanje kod njega. Arber je dao sav novac jednom beskućniku, a zatim mazio psa. Arber nije pokazivao znake depresije.

Na kraju je zaključeno da je Arber "tragično slučajno nastradao". U izvještaju o smrti navedeno je da je Arber "najvjerovatnije planirao da meditira i gleda sunce pri izlasku u mirnom okruženju u prirodi. Pošto nije bio plivač, njegova odluka da uđe u rijeku dubine do koljena je bila kobna, jer ga je rijeka vjerovatno povukla".

Novi.ba/Kurir

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!