OVE DESTINACIJE SRBI OBOŽAVAJU, a sad su odlučili da će vam PLATITI da dođete na ljetovanje,čak  nude i GRATIS NOĆENJE

30.05.2020 - 19:15 | Porodica i zdravlje >> Zanimljivosti
 

Besplatne ležaljke i suncobran, svaki treći dan gratis - to su samo neki od mamaca kojima ovog ljeta pokušavaju da privuku turiste.

Vrata je odškrinula Sicilija kada je ponudila gratis svaku četvrtu noć turistima koji odluče da ljetuju na ovom lijepom ostrvu.

11sicilija
Za razliku od sjevera Italije, Sicilija nije bila pogođena "kovidom 19" i spremni su da otvore ljetnju sezonu. Da bi privukli što više turista, ostrvske vlasti su se dosjetile kako da stimulišu i turiste i lokalnu privredu. Svaki turista koji uplati najmanje tri noći na Siciliji dobiće svaku četvrtu noć o njihovom trošku.


Država je odvojila 50 miliona evra za još jednu stimulaciju - platiće polovinu avionske karte turistima koji slete na aerodrome u Kataniji ili Palermu!

Kipar je najavio će pokrivati troškove liječenja turistima koji se zaraze korona virusom.

Bugarska je skromnija u stimuslisanju turista, ali oni koji se odluče da odmor provedu na Crnom moru mogu da očekuju besplatnu upotrebu ležaljki i suncobrana.

moreee

Italija je svakoj porodici dodjelila vaučer od 500 evra koji mogu da iskoriste u domovini.
Bugarska daje samo bespaltne ležaljke.
Japan je kao i Italija izdvojio 12,5 milijrdi dolara za podsticanje turizma. Prvi korak je pokrivanje polovine cijene avionske karte. Ostale subvencije će se raspodjeliti lokalnim turističkim privrednicima.

plazaa

Meksiko je već najavio primamljive popuste i gratise. Recimo, loklani mediji su objavili saopštenje udruženja hotelijera u najčuvenijem letovalištu Kankun koje je osmislilo kampanju "2puta1". To znači da će turistima svaka treća noć biti besplatna, a pokriće i dio troškova avionske karte.
Izvor: magazin.novosti.rs

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!