OBJAVLJEN SNIMAK IZ SUDA, POGLEDAJTE PAŽLJIVO SOLAKA, NOVALIĆA I HODŽIĆA: Evo šta se dešavalo na ročištu

31.05.2020 - 22:01 | Vijesti >> Aktuelno
 

Tokom sinoćnjeg ročišta osumnjičenima u aferi "Respiratori" koje je održano u Sudu BiH iznesena su opširna izlaganja Tužilaštva i odbrane u ovom predmetu, a Sud je medijima ustupio 10-minutni snimak.

Osumnjičeni, premijer FBiH Fadil Novalić, suspendovani direktor FUCZ-a i vlasnik Srebrene maline, su prema navodima Tužilaštva BiH iskoristili vanrednu situaciju uzrokovanu pandemijom da pripreme plan kako bi pribavili novac za nabavku respiratora.

Novalić, Solak i Hodžić napustili prostorije Suda BiH u Sarajevu

Broj jedan za aktuelno - Novi.ba. Vaš izvor informacija.

U ovom sudskom procesu će učestvovati veliki broj svjedoka, među njima će biti službenici i funkcioneri Vlade FBiH, FUCZ-a, Agencije za lijekove i medicinska sredstva, kao i uposlenici kompanije Srebrena malina.

novalicv

foto: Printscreen

Tužilaštvo BiH će izdati naredbe za vještačenje mobilnih telefona s ciljem utvrđivanja brisanja sadržaja komunikacije koju su osumnjičeni ostvarivali međusobno i sa drugim licima. Osim telefona, doći će i do pretresa kompjuterskih sistema i elektronskih sadržaja koji su korišteni na kompjuterima i drugim uređajima iz ureda premijera Novalića, iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH, FUCZ-a, kompanije Srebrena malina, te pretres ličnih uređaja osumnjičenih.

Pored toga će biti izvršeno još jedno vještačenje tehničke ispravnosti nabavljenih respiratora, a Tužilašto je navelo da je potrebno provesti cjelokupnu finansijsku istragu.

Snimak pogledajte na OVOM LINKU.

(Klix.ba)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!