FAHRUDIN RADONČIĆ SAOPŠTIO LOŠE VIJESTI: Evo šta se desilo tužiteljici Tadić i njenoj porodici

01.06.2020 - 14:42 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
 

Nakon primopredaje pomoći koja je pristigla iz Poljske, novinari su imali priliku da postavljaju pitanja ministru sigurnosti Fahrudinu Radončiću. 

Jedno od njih je bilo i da li je istina da je Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH sinoć dobila ozbiljne prijetnje po život, te da se radi o očitom narušavanju sigurnosti nje i njene porodice, a Radončić je potvrdio tu informaciju te je pojasnio:

fahrudin

-  Zato sam danas nervozan. Ne možemo živjeti u zemlji, gdje možete da potpuno nesankcionirano prijetite glavnoj tužiteljici i njenoj porodici. To se radilo i mojim sudijama, i u prvom i u drugom postupku im se prijetilo da će ih se ub.iti i niko to nikada nije istražio. Ako mi imamo danas situaciju da se prijeti porodici glavne tužiteljice, onda ovo postaje zemlja koja ne dozvoljava da se oni koji su se godinama educirali da budu dobre sudije, da budu dobri tužitelji, da budu dobri policajci, ako njima ne dozvoljavamo da rade, pa šta da mi očekujemo od ovog društva. Ja sam sinoć odmah zvao direktora za Koordinaciju policijskih tijela, gospodina Vilića i tražio od njega da pojača zaštitu i tužiteljice Tadić i njene porodice, a to sam također tražio i od direktora OSA-e, danas ću dobiti njihove informacije. Ono što možemo sigurno reći je da njena sigurnost ne smije biti ugrožena. Poziv političara na linč bilo kojeg pravosudne osobe je nešto što ja potpuno odbacujem - pojasnio je ministar Radončić. 

Novi.ba/Avaz

OVO JE BH. AMBASADOR KOJI IMA PLATU OD NEVJEROVATNIH 18.000KM MJESEČNO!

Na plate i druga primanja uposlenih u diplomatsko konzularnoj mreži BiH širom svijeta svakog mjeseca se iz državnog budžeta izdvaja blizu dva miliona KM. Najveću platu među ambasadorima, uključujući i prve ljude ambasada u kojima nemamo zvanično imenovanog ambasadora, ima prvi čovjek Ambasade BiH u Washingtonu Milenko Mišić, koji svakog mjeseca "inkasira" više od 11.000 KM.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!