PONOVO VANREDNO STANJE U SRBIJI, EVO KOJE MJERE SE UVODE: Donijeta odluka, važna obavijest za sve

29.06.2020 - 09:03 | Vijesti >> Region
 

Srbijanska premjerka Ana Brnabić izjavila je da će na današnjoj sjednici Kriznog štaba biti uvedene nove epidemiološke mjere u borbi protiv koronavirusa.

Ona je objasnila da se te mjere neće odnositi na cijelu zemlju, već da će biti “targetirane” na određeni grad ili općinu u odnosu na broj zaraženih, ali i istakla da više neće biti “zatvaranja” kakva su bila u martu i aprilu.

686247-ana-brnabic-ls

Upitana da li će nove mjere podrazumijevati zabranu rada klubova, restorana i kafića, Brnabić nije isključila mogućnost za klubove.

– Ekonomija mora da nastavi da radi, restorani, klubovi jesu ekonomija, od budžeta države se plaćaju penzije. Svakako neće biti više onoliko restriktivnih mjera i zatvaranja kao što je bilo. Vjerovatno će to biti mjere u skladu sa onim što smo već vidjeli u nekim lokalnim samoupravama, kao što su Novi Pazar, Kragujevac, Užice… – rekla je Brnabić te dodala da je jedan od „spornih“ gradova i Beograd, gdje je zaraženo dvije trećine u odnosu na čitav broj zaraženih u zemlji.

Srbijanski mediji navode da će na sjednici biti predloženo ograničenje rada noćnih klubova, odlaganje proslava matura, kao i zabrana okupljanja više od 100 ljudi u zatvorenom prostoru. Vanredna situacija bit će, najverovatnije, proglašena u Beogradu i Vranju zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Sjednica Kriznog štaba zakazana je za deset sati.

Novi.ba/Fokus

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!