TUŽAN PRIZOR OBILAZI REGION, OVO JE PRAVA ISTINA KORONA VIRUSU U NOVOM PAZARU: Desetine smrtovnica, OGLASIO SE I LJEKAR!

30.06.2020 - 09:31 | Vijesti >> Aktuelno
 

Naučni savjetnik na austrijskom Institutu za međunarodnu politiku i predavač na Univerzitetu u Beču dr. Vedran Džihić upozorio je na dramatične događaje na Sandžaku i svojevrsnu eksploziju pandemije COVID-19 na jugozapadu Srbije.

Džihić je, naime, objavio osmrtnice objavljene u Novom Pazaru, sa, kao je naveo, ozbiljnim izbijanjem COVID-19.

"Stotine zaraženih prijavilo se. Medicinski sistem na ivici totalnog kolapsa. Država i vlst su pokazali neuspjeh. Grad i njegovi građani trebaju hitnu pomoć!", apelirao je Džihić.

osmrtnice-pazar2

foto: Facebook

Njegov utisak je da je na sceni "drastično i ozbiljno podcjenjivanje" situacije s pandemijom COVID-19 i prije izbora održanih nedavno u Srbiji, ali i sada.

"Izvještaji građana i ljekara iz Novog Pazara ukazuju na to da su brojke mnogo veće, ne računajući sve one koji nisu testirani i koji ostaju kod kuće sa serioznim simptomima Covid-19", upozorio je Džihić.

(radiosarajevo.ba)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!