OVO SU MJERE KOJE SLIJEDE, ZATVARAJU SE KAFIĆI I RESTORANI ?! Oglasio se gradonačelnik, donio bitne vijesti

30.06.2020 - 17:25 | Vijesti >> Region
 

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da će, ukoliko bude potrebno u odnosu na epidemiološku situaciju, biti zatvoreni i restorani i tržni centri.

On je objasnio da se situacija prati iz dana u dan i da se analiziraju parametri na osnovu kojih se donose i primjenjuju mjere te da će sljedeća mera biti zatvaranje restorana i tržnih centara ako bude bilo potrebno.

gradonacelnil

- U ovom trenutku mislim da je dovoljno nositi maske kako bi se zaustavio talas koji se ubrzao i da ćemo ući u mirniju fazu. Akcenat je na tome da Beograđani poštuju pravila - rekao je gradonačelnik. On je dodao da ima informacije da od jutros značajno veći broj ljudi nosi masku što smatra da je za svaku pohvalu.

- Ima i neodgovornih koje moramo da podsjećamo i skrećemo pažnju kako bismo i takve uveli u odgovorno ponašanje- kazao je Radojičić.

Novi.ba/Srbijadanas

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!