SAMA DOŠLA U BEOGRAD ZBOG PRIJEMNOG U MATEMATIČKOJ: Izašli rezultati, evo kako je prošla, AUH

30.06.2020 - 20:40 | Vijesti >> Region
 

Djevojčica T. B. (13) iz niškog Novog Sela, koju je policija pronašla nakon bijega od kuće, 27. juna oko 6 sati ujutru, ponovo je u krugu porodice. 

Njen otac Marjan B. kaže da je djevojčica umislila da su roditelji protiv njenog upisa u beogradsku Matematičku gimnaziju, pa se sama odlučila da otputuje u prijestonicu i polaže prijemni ispit. Ta avantura, međutim, nije joj se isplatila jer nije prošla na prijemnom ispitu.

Kako nezvanično saznajemo, nažalost, ona nije položila prijemni. jVerovatno je na nju poprilično uticao stres, jer i u svojoj školi važi za odličnu učenicu, koja je iz matematike ispred mnogih odličnih đaka.

2264845-0901-kuca-blazica-u-novom-selu-ls

Izgubila se

T. B. je otišla na prijemni između 6 i 7 sati ujutru u subotu, 27. juna, a nakon svih provjera njen nestanak je prijavljen oko 19 sati uveče istog dana. Brzom reakcijom policija je uspela da je locira u roku od osam sati, a nađena je u autobusu za Ugrinovce, na liniji 603. Sumnja se da se dijete izgubilo i da nije znalo gdje da siđe, a prethodno je, preko sigurnosnih kamera, otkriveno da je bila u Matematičkoj gimnaziji.

- Sada nam je najvažnije da je ona dobro i da je kod kuće. Razgovarali smo o toj matematičkoj gimnaziji i ona je shvatila da mi nećemo da je pustimo da polaže prijemni. Ja sam spavao tog jutra i da mi je rekla odvezao bih je tamo, jer trud treba cijeniti. Ovako je ishitreno uradila nešto, a ni sama nije svjesna kakve su posljedice mogle da budu - kaže Marjan B..

Hvale je komšije

U Novom Selu za djevojčicu svi imaju riječi hvale i kažu da se, pored matematike, ističe i u borilačkom sportu tekvondo.

- To je divno dijete i porodica je razumije, ali ne znam šta se to dogodilo da sama krene na put. Vidio sam je tog jutra., radio sam po dvorištu, ali nije mi palo na pamet da može da ode od kuće. Ona je, inače, nanizala uspjehe u tekvondu. Uporna je i, kad se zainteresuje za nešto, veoma istrajna - priča nam djevojčicin komšija.M. Stojanović

Novi.ba/Kurir

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!