Džaferović i Uebber o EU putu BiH i godišnjici genocida u Srebrenici

02.07.2020 - 15:41 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
Autor: Fena
 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas sa ambasadoricom Savezne Republike Njemačke Margret Uebber o nastavku i ubrzanju evropskog puta BiH tokom njemačkog predsjedavanja Evropskom unijom.

Na sastanku je istaknuto da Njemačka, kao veliki prijatelj Bosne i Hercegovine, pruža snažnu podršku evropskoj perspektivi naše zemlje.

Naglašena je potreba da institucije BiH učine dodatne napore na ispunjavanju 14 preporuka iz Mišljenja Evropske komisije, kako bi se u skorije vrijeme BiH dodijelio kandidatski status.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Džaferović informirao je ambasadoricu Uebber o toku priprema za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima u "Zaštićenoj zoni Ujedinjenih nacija Srebrenica".

Ambasadorica Uebber obavijestila je Džaferovića da će najviši zvaničnici Njemačke učestvovati u obilježavanju 25. godišnjice genocida u Srebrenici, ističući da će se i u Njemačkoj organizirati komemorativni skupovi u znak sjećanja na žrtve genocida.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Džaferović je zahvalio Njemačkoj za sveukupnu podršku Bosni i Hercegovini, kao i za odnos prema žrtvama genocida u Srebrenici i njihovim porodicama, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!