Kožul je kazao da je dobio obavještenje o sjednici, ali da još uvijek ne zna koje su tačke dnevnog reda

PREDRAG KOŽUL O DANAŠNJOJ SJEDNICI - "Sjednica je zakazana, a ja ne znam o čemu"

03.07.2020 - 12:03 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
 

Sjednica Zajedničke komisije parlamenta BiH za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) bit će održana u srijedu, 8. srpnja, potvrdio je Srni zamjenik predsjedavajućeg ovog povjerenstva Predrag Kožul. Kožul je rekao da je dobio obavještenje o održavanju sjednice, ali da još nema dnevni red.

"Ne znam je li riječ o nastavku prethodne sjednice, koja nije dovršena, ili o nečemu drugom", naveo je Kožul. Na pitanje je li normalno da se u sigurnosnom sektoru, koji je vrlo osjetljivo područje, nadležne institucije bave pitanjima da li direktor OSA-e ili bilo koje druge sigurnosne agencije ima ili nema diplomu, Kožul je rekao da bi se u normalnim okolnostima ovo povjerenstvo trebalo baviti suštinskim temama rada agencije, a ne diplomom njenog direktora. 

Kožul: SDA treba da požuri sa kandidatom za ministra sigurnosti BiH

(Dnevni Avaz)

"Bilo bi puno bolje da se mi kao povjerenstvo koja nadzire rad OSA-e bavimo suštinskim temama rada agencije u mjeri u kojoj smo nadležni", istaknuo je Kožul i dodao da na prošloj sjednici nisu ni došli do razmatranja izvještaja glavnog inspektora. Rekao je kako očekuje da članovi povjerenstva na narednoj sjednici dobiju sve potrebne informacije i nastave sa sjednicom koja je prošli put prekinuta. "Na toj sjednici bilo je niz vrlo zanimljivih izvještaja glavnog inspektora i niz drugih izvještaja. To je temeljni posao ovog povjerenstva - da se bavi analizom rada OSA-e kroz izvještaje u prvom redu glavnog inspektora, ali i izvještaje o radu", konstatirao je Kožul. 

Bh. parlamentarci naplaćuju mjesece nerada i parazitiranja: ZA ...

Zajednička komisija parlamenta BiH za nadzor nad radom OSA-e BiH usvojila je 17. lipnja zaključak da direktor ove agencije Osman Mehmedagić ima rok od sedam dana da Komisiji predoči diplomu o završenoj visokoj stručnoj spremi. Mehmedagić je 1. srpnja dostavio diplomu Više upravne škole koju je završio prije rata, te diplomu Američkog univerziteta iz Sarajeva koji je završio u razdoblju kada je bio na čelu OSA-e, podsjeća Srna.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!