SRBIJA

PREDRAG KON SAOPŠTIO TUŽNE VIJESTI, EVO ŠTA ČEKA SRBIJU: Sve do 2021, godine SVI ĆE MORATI DA...

04.07.2020 - 08:01 | Vijesti >> Region
 

Epidemiolog za domaće medije rekao da maske nisu "pitanje, već obaveza" i da će njihovo nošenje trajati do proleća 2021!

U Beogradu je 85 odsto pozitivnih od onih koji se testiraju i to je snažan podatak, rekao je za portal Nova.rs epidemiolog Predrag Kon i naglasio da nošenje maski nije pitanje "hoću - neću, već je pitanje obaveze koja će trajati jako dugo - sve do proleća sledeće godine".

"Virus nam je jasno rekao, nema sezone kod mene, kod mene je situacija da idem i preko leta i preko zime, u bilo koje godišnje doba," poručio je Kon.

Ovo će biti talasasto, ponovo ćemo imati pad, čim dođe do opuštanja biće rast i biće tako sve do dolaska vakcine, uveren je Kon.

A, ako ne bude napravljena vakcina, ukazao je on, moraćemo svi, "kad kažem svi - više od pola", da se zarazimo.

predrag-kon-02-tanjug-slobodan-miljevic-1000x0

Foto:Printscreen

Moramo da radimo postepeno i sa sprovođenjem mera sprečavamo virus što je moguće više, ocenio je Kon, tvrdeći da nikada nije bila ovakva aktivnost virusa kakva je danas u Beogradu.

Na pitanje šta poslije dvije sedmice, na koliko su uvedene mjere obaveznog nošenja maski u zatvorenom, Kon odgovara da poslije dvije sedmice ostaju maske "i ostaće do daljeg".

"Sve ostalo je znak pitanja. Ako se naučimo da idemo u noćne klubove sa maskama. Ako mi neko garantuje da će tako da bude... Svi neprekidno pričaju da nešto ne može. Da ne može da se napravi utakmica tako da dođe 5.000 sa razmakom, pa onda neće biti utakmice", predvidio je on.

"Ja branim stanovništvo Srbije od virusa. Da li sam u toj situaciji sa vlašću, ili ne, ja jednostavno imam jasne pokazatelje da sam vrlo često u sukobu", poručio je Kon, prenosi Mondo.

2172343-predrag-kon-beta-ls

"Taj sukob nije ne znam kakav, to je verbalna razmena mišljenja. Kada prelazi u bes ili nešto neprihvatljivo, ja kažem - dobro, ja razumijem. Taj sav bijes koji postoji treba preusmeriti prema virusu i stavljati maske. Ako stavimo maske i nosimo ih stalno, taj virus nema gdje", zaključio je on.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia