TATJANA JE PREDOSJETILA SMRT, OGLASIO SE OTAC DJEVOJKE KOJA JE POGINULA KOD KULE: "Tata, pusti me da idem, možda mi je ovo..."

06.07.2020 - 18:06 | Vijesti >> Aktuelno
 

Slavko Gudz, otac Tatjane (15), koja je poginula u udesu zajedno sa drugaricom Marijom Fekete (17) i Božidarkom Đukić (23), kaže da se kobne večeri protivio da kćerka ide u diskoteku, jer je imao loš osjećaj

Rekao samćerki da ne izlazi u grad, jer imam neki loš predosećaj, a ona mi je odgovorila: "Tata, pusti me, vidiš da je ova korona, možda mi je poslednji put".

Ovo za Kurir kaže Slavko Gudz, otac Tatjane Gudz (15), koja je u nedelju oko 3.30 sati poginula u saobraćajnoj nesreći na putu između Ruskog Krstura i Kule. U istoj nesreći život je izgubila i Tatjanina drugarica Marija Fekete (17), kao i Božoidarka Đukić (23), dok se Marijina sestra M. S. (14) bori za život. Nesreća se desila kada je Mihajlo Sabadoš (23), koji je pijan vozio "reno megan", u kom su bile djevojke, ali i mladić Jovan V. (18), koji je takođe teško povrijeđen, sletio s puta i upao u kanal.

tata1

Foto:Kurir

Htjele da vide pjevačicu

- Tatjana i sestre iz Kule, Marija i M. S., bile su nerazdvojne. Njih tri su još u četvrtak zajedno bile na bazenu, a Tatjana mi je posle rekla da su se tamo dogovorile da u subotu idu u diskoteku u Odžacima, jer je trebalo da nastupa pevačica koju vole. Ne znam zašto, protivio sam se tome. Kao da sam znao da će se ovo desiti - priča uplakani Tatjanin otac i dodaje da je čuo da su djevojčice u subotu uveče prvo bile na nekoj kućnoj žurki.

- Posle su produžile do diskoteke. Odlučile su da ranije krenu kući, pešice. Dok su hodale, kolima ih je sustigao Mihajlo, a sa njim su bili Božidarka i Jovan. Tako su se svi našli u istim kolima - objašnjava Slavko Gudz.

tata2

Foto:Kurir

Kako kaže, za nesreću je saznao u nedjelju oko sedam ujutru, kada su ga probudili policajci.

- Moja Tatjana mi je bila desna ruka, od sve dece najviše mi je pomagala, slušala me. Išla je u drugu godinu prehrambene škole. Baš u nedelju smo planirali da pečemo prase i da se malo okupimo, a sada sahranjujem ćerku - kaže Slavko, stežući kćerkinu sliku.

Tetka Slale su snimke iz provoda Tetka sestra iz Kule kaže da je mlađa djevojčica, koja je u Dkečjoj bolnici KC Vojvodine, prije tragedije cijele večeri slala rođaci snimke iz provoda. - Rekle su majci da idu u šetnju, a otišle su u klub. Mlađa sestra je rođaci iz Novog Sada slala videe sa žurke. Ovo niko nije očekivao - kaže tetka.  

tata3

Foto:Facebook

Nesrećni otac kaže da je čuo da je nastradala Marija Fekete ispala iz kola i da je ležala na putu.

- Glava i grudi su joj bili smrskani. Druga devojčica bila je u jarku. Čuo sam i da je Jovanu operisana kičma i da su mu amputirane noge, kao i da na sve to ima koronavirus - kaže Slavko. Rekle da idu u šetnju

Ništa manja tuga nije ni u porodici Marije Fekete i njene povrijeđene sestre M. S. Njihov očuh Zoran Šijak kaže da su djevojčice kobne večeri izašle u grad sa drugaricom Tatjanom, koja je trebalo da prespava kod njih.

- Rekle su nam da idu da prošetaju po kraju i da neće daleko ići. Na kraju su završile u diskoteci - priča potreseni očuh, koji je za nesreću saznao kada je krenuo na pecanje.

tata5

Foto:Facebook

- Svakog jutra bih, pre odlaska na pecanje, ušao u sobu devojčica da proverim da li su se vratile iz grada i da li spavaju, ali sada to nisam učinio. Pozvali su me i rekli da su one doživele nesreću. Odmah sam otišao tamo, ali me nisu puštali da priđem blizu - kaže Šijak.

Očaj u porodici Đukić S dečkom bila u provodu, iza sebe ostavila dete (3) Tetka Božidarke Đukić, koja je iza sebe ostavila trogodišnju kćerku, kaže da njeni roditelji ne progovaraju od tuge. - Božidarka je bila najmlađa od četiri sestre, po završetku škole otišla je u Novi Sad gde njena sestra drži firmu za održavanje zgrada i zaposlila se. Tamo je i upoznala oca svoje kćerkice. Zabavljali su se, a nije znala da je oženjen. Tek kad je zatrudnola, sve se saznalo. Vratila se kod roditelja i sama odgajala djevojčicu. Bila je mirna, povučena i tiha - priča tetka i dodaje: - Mihajlo koji je vozio auto smrti bio je Božidarkin momak. Znam da su se zabavljali, pa je kobne večeri sa njom i drugom Jovanom bio u provodu. Ove tri djevojčice uopšte nisu bile njene drugarice, njih je Mihajlo slučajno sreo i povezao. Kakva crna sudbina.  

On dodaje da vozača "renoa", Mihajla Sabadoša, ne poznaje, ali da poznaje povrijeđenog Jovana V.

- Jovan se družio sa devojčicama i ranije, znali smo ga dobro - kaže on.

Zla sudbina stradalih sestara Obe rano ostale bez očeva Zoran Šijak, očuh Marije Fekete i njene povrijeđene sestre, kaže da je Marija išla u mašinsku školu "Mihailo Pupin". - Školovala se za varioca, a i njena mlađa sestra planirala je da upiše istu školu - navodi naš sagovornik i dodaje da su djevojčice sestre po majci i da su obje rano ostale bez očeva. - Ja sam osam godina u braku sa njihovom mamom. Ona ovo jako teško podnosi. Kad bi makar mogla da vidi mlađu kćerku u bolnici bilo bi joj lakše. Djevojčica nema povrede glave, već nagnječenje vratnog pršljena i drže je u veštačkoj komi - priča Zoran i nastavlja: - Moja žena je bila jako vezana za Mariju. Kada je ona imala manje od godinu dana njen otac se objesio, pa se moja žena preudala. U drugom braku je dobila drugu kćerku, ali joj je i drugi suprug preminuo i to u 40. godini.  

Vozač u pritvoru zanijemioo pred tužiocem Mihajlo Sabadoš saslušan je juče pred Višim javnim tužilaštvom u Somboru, a kako nezvanično saznajemo, branio se ćutanjem. Njemu je određen jednomjesečni pritvor, a na teret mu se stavlja teško djelo protiv bezbkednosti saobraćaja za koje je zaprokećena kazna od dvije do 12 godina zatvora.  

(Novi.ba/Kurir - B. Travica- J.Ivić: Foto: Ana Paunković, Fejsbuk pritnskrin, Kurir)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia