OGLASIO SE OTAC DJEVOJČICE KOJA JE PRIMALA INFUZIJU ISPRED BOLNICE: Ljut je, evo šta se zaista DESILO TOG DANA!

07.07.2020 - 14:07 | Vijesti >> Region
 

Otac djevojčice čija je fotografija kružila internetom kao dokaz o nehumanim uslovima za infuziju u novopazarskoj covid bolnici zatražio je danas od nadležnih organa da pokrenu postupak protiv onih koji su, kako je naveo, zloupotrebili njegovo dijete.

"Dali su mi uput da idemo za Kraljevo, ali nisam bio spreman da krenem odmah. Ja sam tražio da dijete primi infuziju, nije doktorka to uradila na svoju ruku. Narod je zloupotrebio dok sam ja otišao do kuće da uzmem stvari. Dok sam se vratio, vozilo je bilo spremno za transport. Tražim od policije i tužilaštva da ispitaju slučaj zloupotrebe mog djeteta, kao i da sprovedu istragu kako bi počinioci bili pronađeni i kažnjeni", izjavio je otac djevojčice na konferenciji za novinare na kojoj se obratio javnosti zajedno sa koordinatorom Bolnice Novi Pazar Mirsadom Đerlekom.

On smatra da su ljudi koji su fotografisali djevojčicu zloupotrijebili njegovo dijete kako bi naškodili nekome ko je, prema njegovim riječima, uradio sve kako treba da se dijete zbrine.

(Pink.rs)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!