SNAŽNA EKSPLOZIJA U FABRICI, CRNI DIM SE NADVIO NAD FABRIKOM: Oglasili se ljekari, ima mrtvih

07.07.2020 - 20:31 | Vijesti >> Aktuelno
 

Vojislav Nedić (48) i Đorđe Bojić (62) nađeni mrtvi na zgarištu firme "Koteks viskofan" nakon što je u jednoj od hala buknula vatra

Novosađani Vojislav Nedić (48) i Đorđe Bajić (62) nastradali su u stravičnom požaru koji je juče oko devet sati izbio u fabrici "Koteks viskofan" u Primorskoj ulici u Novom Sadu, dok se jedan muškarac (40) nagutao dima.

Vatra je buknula u jednoj od hala fabrike, koja jeju vlasništvu španske firme koja se bavi proizvodnjom kolagenih omotača za mesnu industriju, a kako su ispričali radnici koji su uspkeli da se spasu, prije požara začula se snažna detonacija.

2269993-hro-pozar-ns3-foto-kurir-televizija-ls

- Prvo se čulo nešto kao strujni udar, nakon čega je uslijedila eksplozija. Svi smo odmah pobjegli napolje da spasemo živu glavu. Kada smo izašli, shvatili smo da nam nema dvojice kolega.

Pomislili smo da su tu negdke, da od gužve ne možemo da ih nađemo. Nadali smo se da je sve u redu, ali, nažalost, kasnije smo čuli šta se desilo. Strašno - ispričao je jedan radnik. Uzrok požara još uvijek se ispituje, a ispituje se da li je u pitanju kvar na instalacijama. - Ništa ne znamo.Dim je pokuljao, vatra je počela da se širi. Mi smo mahnito izlazili... Mnogo vatrogasaca je došlo da gase požar, a kada su ugasili plamen, našli su tijela dvojice kolega. Ne znamo kako nisu uspjeli da izađu, vjerovatno se nisu snašli u trenutku, ipak se sve to brzo izdešavalo.

Moguće je da ih je dim ošamutio i da su zato nastradali - rekli su uznemireni radnici. Iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć juče su rekli da je jedan radnik prevezen u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

- Intervenisale su dve ekipe. Ljekari su zatekli dvije osobe bez znakova života i mogli su samo da konstatuju smrt. Još jedan muškarac je hitno prebačen u bolnicu zbog prevelike izloženosti dimu - rekli su iz Hitne pomoći.

Novi.ba/Kurir

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!