KONAČNA ODLUKA, EVO KAD SRBIJA UVODI POLICIJSKI ČAS: Ana Brnabić saopštila najnoviju vijest

11.07.2020 - 15:16 | Vijesti >> Aktuelno
 

"Ukoliko brojevi ne počnu da padaju, uvest ćemo policijski sat", kazala je Brnabić.

Premijerka Srbije, Ana Brnabić izjavila je da će, ukoliko broj oboljelih od korona virusa ne počne da opada, u Beogradu biti uveden policijski čas, a možda i mjere koje su bile na snazi u martu i aprilu i zatvaranje zemlje.

Ona je za radio emisiju "Newshours" na BBC-u rekla da je dokaz da protesti nemaju nikakve veze sa policijskim časom to što vlada nikada nije donijela takvu odluku.

"Policijski čas u Beogradu i novo zatvaranje zemlje bili su samo opcija, koju smo razmatrali u jednom trenutku, i kada je prve večeri došlo do protesta, to nije imalo nikakve veze sa uvođenjem policijskog časa. Dokaz za to jeste da mi kao vlada nikada nismo donijeli tu odluku. Kada smo donijeli odluku o zabrani rada od 21 časa do 6 časova ujutru, to je bila prva zvanična odluka koju smo donijeli. Do tada se o svemu samo razgovaralo i konačna odluka nije bila donijeta", rekla je Brnabić.

Upitana da li protesti stvarno nisu bili faktor za odustajanje od policijskog časa, Brnabić je rekla da bi to bilo neodgovorno od strane vlade.

Brnabić je istakla i da je Srbija jedna od zemalja koja je imala najviše uspjeha u borbi protiv virusa kovid-19 u martu i aprilu, ali i da je tada imala jedne od najstrožih mjera u Evropi tokom prvog talasa.

"Zemlja je bila zatvorena, imali smo policijski čas, ponekad od četvrtka uveče do ponedeljka ujutru, i to je dalo rezultate. To, međutim, nije način na koji može da se živi i radi. Očekivali smo drugi talas na jesen, ali, zapravo prvi talas se nikada nije završio", rekla je Brnabić.

Čim je podignuta ta vrsta zabrane, brojevi su ponovo počeli da rastu, rekla je premijeka Srbije i istakla da je Vlada ovoga puta pokušala da isproba drugačiju taktiku, odnosno da apeluje na građane da budu disciplinovani, nose maske za lice i drže distancu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!

Sponsored by Luponmedia